Persoane fizice, antreprenori, întreprinderi, organizaţii publice şi private care pot prezenta proiecte vizând reducerea emisiilor de CO2 în Uniunea Europeană, îşi pot înscrie proiectele în competiţia „Lumea pe care o vrei”.

Concursul „Lumea pe care o vrei” face parte din campania de sensibilizare publică „Lumea pe care o vrei, cu clima care îţi place”, organizată de Direcţia Generală Combaterea Schimbărilor Climatice din cadrul Comisiei Europene şi este adresat cetăţenilor din Uniunea Europeană. Conform regulamentului publicat pe site-ul oficial al concursului, http://world-you-like.europa.eu/ro, scopul concursului este „de a recompensa iniţiativele inovatoare de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din întreaga Uniune Europeană, care contribuie în mod real la combaterea schimbărilor climatice şi care pot ameliora calitatea vieţii, de exemplu, prin reducerea costurilor energetice, asigurarea unor locuinţe mai confortabile, aer mai curat, transport public mai adecvat şi mai puţină aglomeraţie în trafic”.  Organizatorii aşteaptă orice tip de proiect care contribuie la reducerea sau la evitarea emisiilor de CO2 şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. „Avem în vedere, în mod special, cele mai originale şi inovatoare iniţiative care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect se seră. Cu alte cuvinte, pot participa toţi cei care vin cu idei deosebite – cetăţeni, antreprenori, întreprinderi, organizaţii publice şi private!”, se arată pe site-ul concursului: www./world-you-like.europa.eu/ro/povesti-de-succes/despre-concurs/.

Participarea la concurs este gratuită. Conform regulamentului, participantul trebuie să completeze online formularul de participare şi să accepte termenii şi condiţiile concursului din acest document. Formularul de participare este disponibil online pe pagina web http://world-you-like.europa.eu/ro/ şi nu poate fi descărcat. Fiecare proiect prezentat trebuie să corespundă uneia dintre temele campaniei, şi anume: „Călătorii şi transport”, „Producţie şi inovare”, „Construcţii şi locuinţe”, ”Cumpărături şi alimentaţie”, „Reutilizare şi reciclare”.

Câştigătorii vor fi selectaţi prin vot public şi prin evaluare de către un juriu. Informaţii suplimentare pot fi găsite accesând linkul http://world-you-like.europa.eu/ro/povesti-de-succes/despre-concurs/. (A.A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail