«Zece pentru Întorsura» este mai mult decât o experiență.” – Ana – Maria Barbu, elevă implicată în campanie

Consiliul Elevilor de la „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a finalizat cu succes a doua ediţie a campaniei „10 pentru Întorsura”.  Aproximativ 180 de pachete, conţinând hăinuțe, dulciuri, jucării și cărți, au fost colectate de la elevii Liceului Teoretic şi trimise către familiile cu copii nevoiaşi din zona Buzaielor. Profesorii care au fost alături de Consiliul Elevilor în organizarea campaniei „10 pentru Întorsura” sunt Cătălin Lungu şi Corina Niţu.

Potrivit organizatorilor, 6 familii au beneficiat de aceste cadouri și un număr de 18 copii. De asemenea, 50 de cadouri vor fi trimise la școlile generale din Barcani și Brădet, pentru copii de acolo care provin din familii defavorizate.

Întrebată despre diferenţele dintre prima ediţie a campaniei şi cea de-a doua, Corina Niţu, unul din profesorii coordonatori, a precizat: „Acum am fost mai siguri pe noi, am avut obiective mai clare și mai multă implicare. Cadourile au fost strânse în 2 săptămâni, iar fiecare elev era mândru când vedea că muntele de cadouri crește.”

Efecte ale campaniei umanitare

Efectele unei astfel de campanii umanitare de succes nu pot să treacă neobservate.

Corina Niţu a spus că „elevii au fost și mai receptivii decât până acum, un număr foarte mare a dorit să participe la distribuirea cadourilor. Unii dintre ei au adunat jucării tot anul special pentru această activitate și întrebau de acum 2-3 luni când vom colecta din nou cadouri. La cei mai mari implicarea a fost nu doar trup, ci și suflet pentru că se citea bucuria și încântarea pe fețele lor.”

„Această experienţă m-a făcut să văd că viaţa nu oferă copiilor aceleaşi lucruri. Şi, mai mult, că cei care au tot ceea ce le trebuie se vor bucura mai mult de aceste lucruri, dacă, la rândul lor, vor dărui.”, a precizat Adrian Bîrsan, preşedintele Consiliului Elevilor. Acesta a mai adăugat că: „ Pe plan personal am învăţat că trebuie să preţuiesc ceea ce am. De multe ori sunt nemulţumit că nu pot să îmi cumpăr chiar tot ce îmi doresc, dar când am văzut cum trăiesc alţi copii, cum împart hainele şi mâncarea cu fraţii lor, am rămas şocat.”

„«Zece pentru Întorsura» este mai mult decât o experiență.  Este acel moment din an în care presari puțină bucurie în sufletul unor copii nevinovați. Nimic nu este mai frumos decât sclipirea din ochi şi zâmbetul de pe buzele unor copii care își primesc darul de la Moș Crăciun, care nu știe cum să-ți mai mulțumească pentru gestul tău, bucuria din sufletul unor părinți, bucuria pe care am simțit-o eu când am bătut la ușă, ținând cutiile în brațe. Asta înseamnă „Zece pentru Întorsura”: să fim mai deschiși, să aducem bucurie și în viețile altora.”, a declarat Ana-Maria Barbu, o elevă implicată în campanie.

O altă elevă, Diana Precup, a spus: „Priveam chipurile fericite ale micuţilor care îşi deschideau mândri şi entuziasmaţi cadourile. În acele momente m-am întrebat ce am eu diferit de ei ? De ce eu am avut parte de o copilărie atât de minunată, iar ei nu? Atunci mi-am dat seama că trebuie să mă bucur mai mult de micile lucruri care se întâmplă în viaţa mea: trandafirul roşu primit de la tata de fiecare Sfânta Maria, cornul pe care mi-l cumpără mama de fiecare data când mă vede în oraş, banii pe care mi dă bunica la fiecare pensie, lucruri la care alţi copii nici nu visează, dar pe care eu le credeam „obişnuite”.”

Ediţia III a campaniei „10 pentru Întorsura”

„Următoarea campanie va avea loc înainte de sărbătoarea de Paște, cum ne este tradiția deja.  Sperăm că ne vom organiza pe o perioadă de timp mai mare pentru a colecta un număr mai mare de cadouri și a da naștere la un număr mai mare de zâmbete, pe fețele celor mai puțin norocoși.”, a declarat Corina Niţu, unul din profesorii care au coordonat evenimentul.

Iulia Drăghici – Taraş . .

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail