Timp de o oră, cel mai important Cor Teologic din România a susţinut un concert de colinde extraordinar, special pentru covăsneni.

După ce în cursul săptămânii trecute, în Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe s-au auzit, în fiecare seară, colinde cântate de copiii şcolilor şi grădiniţelor din Sfântu Gheorghe, în cadrul Festivalului de Colinde şi obiceiuri de iarnă „Crăciunul la Români, organizat de „Fundaţia Mihai Viteazul”, marţi seară, pentru prima oară, acest lăcaş de cult a fost gazda unui concert în cadrul Festivalului „Povestea din Ajun”.

Corul Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, pregătit şi dirijat de maestrul Sorin Dobre, a reuşit ca prin muzică să îi aducă pe covăsneni mai aproape unii de alţii. În interpretarea Corului din Sibiu, tradiţionalele lucrări de Crăciun au umplut sufletele oamenilor de emoţie şi de bucurie.

„Concertul de marţi seară, din Catedrala Ortodoxă, a fost un moment extrem de important, de cimentare a relaţiei dintre români şi maghiari. Dovadă este faptul că au fost prezenţi foarte mulţi maghiari. Corul Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu este cel mai important Cor Teologic din România, şi asta nu o spunem noi (…) oamenii aceştia au concertat în ţări ca Irlanda sau Portugalia, au cântat ani de zile alături de maestrul Tudor Gheorghe… Concertul de marţi seara a fost, într-adevăr, un moment extraordinar, un recital de excepţie al celor aproximativ 50 de tineri teologi din Sibiu, conduşi de maestrul Dobre, care la sfârşitul serii s-a arătat încântat de publicul din Catedrală (…)”, a declarat preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local, Mădălin Guruianu.

Potrivit acestuia, maestrul Sorin Dobre a făcut şi o promisiune pentru ediţia de anul viitor a Festivalului: „Atunci când a înţeles că mesajele erau bilingve şi că luni seară, în Biserica Romano- Catolică, maestrul Gheorghe Palcu a interpretat colinde în limba maghiară, împreună cu maestrul Zamfir, maestrul Dobre ne-a promis că la următoarea ediţie vor interpreta şi colinde în limba maghiară.  Eu chiar cred că acest Festival este un miracol pentru cetăţenii din Sfântu Gheorghe”, a încheiat Mădălin Guruianu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail