Asociaţia Soare Verde (Zold Nap) din Târgu Secuiesc va organiza la sfârşitul acestei săptămâni o campanie de popularizare a drumului verde Nemira, dar şi de promovare a ciclismului şi educaţiei nonformale.

Reprezentanta asociaţiei, Derzsi Katalin, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că această campanie va include, printre altele, şi un concurs Treasure Hunt, respectiv de căutare de ‘comori” pe drumul Nemirei, la care sunt aşteptaţi concurenţi din toată ţara.

„Am început înscrierile, deja s-au anunţat nouă echipe şi aşteptăm în continuare participanţi până sâmbătă, deci până la începerea acţiunii. Concurenţii vor trebui să urmeze o serie de indicii şi să găsească „comorile” pe care noi le ascundem pe traseu (…) Acest joc dezvoltă imaginaţia, creativitatea, solidaritate şi spiritul de echipă, dar scopul nostru nu este doar acesta, ci şi de a promova practicarea sportului, un mod de viaţă sănătos, dar şi drumul verde Nemira pe care l-am amenajat în urmă cu aproape doi ani’, a declarat Derzsi Katalin.

Potrivit acesteia, concursul se va desfăşura sâmbătă şi duminică, iar fiecare echipă trebuie să fie formată din 3-4 ciclişti, dar cei care nu au parteneri se pot înscrie şi individual.

Drumul verde „Nemira” măsoară aproape 230 de kilometri şi străbate circa 50 de localităţi din judeţul Covasna. Pe traseu pot fi vizitate circa 100 de monumente şi obiective turistice, printre care Băile Fortyogo, conacele de la Bicfalău, Muzeul etnografic în aer liber de la Cernat şi Rezervaţia naturală mestecănişul de la Reci. Accesul pe „drumul verde” se poate face doar pe jos sau cu mijloace ecologice, cu bicicletele, cu căruţele sau pe cai.

În judeţul Covasna mai există un drum verde, Sepsi, amenajat în urmă cu aproape trei ani de Federaţia organizaţiilor civile din judeţul Covasna (Civek), care străbate mai multe localităţi din zona Sfântu Gheorghe, pe o distanţă de 100 de kilometri.

Asociaţia „Soare verde” a fost înfiinţată în anul 2009, iar de-a lungul timpului a derulat mai multe proiecte ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător, sprijinirea persoanelor nevoiaşe şi a celor bolnave, încurajarea practicării sporturilor şi promovarea obiectivelor turistice şi produselor locale.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail