La sfârşitul lunii mai (a.c), Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) a pus bazele primului cluster agroalimentar.

Semnarea protocolului de înfiinţare

În numerele anterioare am arătat ce rol important au clusterele pentru dezvoltarea economiei naţionale. După cum spuneam, vom descrie mai pe larg  fiecare cluster înfiinţat în judeţul nostru.

Săptămâna aceasta a venit rândul clusterului regional al produselor şi a industriei alimentare – AGROFOOD.

Clusterul Agrofood este format din mai multe entităţi, insituţii şi organizaţii: pro­ducători din industria cărnii, laptelui, pa­nificaţiei şi îmbutelierii apelor minerale, agricultori, dar şi centre de cercetare şi inovare, instituţii de specialitate, universităţi, asociaţii profesionale, instituţii bancare şi de consultanţă şi autorităţi publice locale.

Relevanţa acestui cluster constă în faptul că 50% din suprafaţa judeţului este prielnică pentru agricultură – având terenuri arabile, păşuni, fâneţe (producţia materiei prime din industria alimentară). Pe de altă parte, nu există colaborare, piaţa fiind foarte seg­mentată.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail