Reprezentanți ai Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) și ai clusterelor cu sediul la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe au participat, vineri, 5 mai, la o întâlnire de afaceri cu delegaţia Camerei de Comerț Internaționale Ningbo din China.

Evenimentul a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) Brașov, la sediul acesteia, oferind ocazia promovării avantajelor competitive ale Regiunii Centru în fața investitorilor și autorităților din orașul Ningbo, prilejul stabilirii unui dialog cu oamenii de afaceri chinezi, respectiv ocazia lansării unor parteneriate și relații economice româno-chineze. Delegația chineză a fost formată din opt membri.

Ningbo este un oraș – port la Marea Chinei de Est, parte a provinciei chineze Zhejiang, fiind poziționat la aproximativ 200 km de Shanghai.

„Având o populație de 7,6 milioane de locuitori, Ningbo este recunoscut prin dimensiunea economică, istorică, universitară şi culturală, fiind unul din oraşele – pilot din China în domeniul inovării. În 2013 a obţinut statutul de oraş cu cel mai bun mediu investiţional din China, fiind în acelasi timp unul dintre marii exportatori în domeniul produselor electrice, industriale, navale, al textilelor, alimentar (volumul exporturilor ­ fiind de două miliarde de USD). Sectorul privat numără peste 50.000 de companii în domeniul industrial și contribuie în proporție de 80% la PIB. Valoarea vânzărilor în sectorul industrial este de 400 miliarde USD/an.”- conform informațiilor transmise de CCI Brașov.

La întâlnirea cu delegaţia Camerei de Comerț Internaționale Ningbo din China au participat și reprezentanți ai Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) – respectiv președintele acesteia și al clusterului de prelucrare a lemnului „Pro Wood”, Bagoly Miklos Levente, directorul ASIMCOV și vicepreședintele Asociației clusterelor din România „Clustero”, Vajda Lajos,

„Noi am participat la întâlnirea de la Brașov, la invitația reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Brașov. Am prezentat clusterele care au sediul la Incubatorul de Afaceri din Sfânu Gheorghe – și în special activitatea clusterului regional <<Pro Wood>> (cluster dedicat domeniului prelucrării lemnului – n.r.), clusterul regional <<Agrofood>> (dedicat industriei agro-alimentare- n.r.) și clusterul balneoturistic regional <<Transylvania>>, am susținut aceste forme organizatorice (…). Le-am prezentat celor din delegaţia Camerei de Comerț Internaționale Ningbo din China informații privind potențialul Regiunii Centru și am aflat informații interesante, pe care le vom pune la dispoziția celor interesați de relații economice cu oamenii de afaceri din China. Această întâlnire a reprezentat, practic, o deschidere către lume și mulțumim Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Brașov, pentru invitație.” – a declarat directorul executiv al ASIMCOV și vicepreședintele „Clustero”, Vajda Lajos.

Detalii despre activitatea ASIMCOV și despre cea a clusterelor ce au sediul la Incubatorul de Afaceri din municipiu pot fi aflate accesând site-ul www.asimcov.ro.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail