În anul şcolar 2015 – 2016, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ vor funcţiona clase de postliceal.

Potrivit informaţiilor oferite de inspectorul de specialitate pe discipline de Specialitate pe Discipline Tehnice și Formarea Profesională a Adulților, din cadrul ISJ Covasna, prof. Marius Popescu, în anul şcolar 2015- 2016 vor funcţiona, în total, 16 clase de postliceal, cu 420 de elevi, în mai multe unități de învățământ din județ.

Astfel, conform datelor ISJ Covasna, la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, din Sfântu Gheorghe au fost aprobate două clase:  una la profil „Economic”, specializarea „Asistent de gestiune”, cu predare în limba română, cu finanțare de la bugetul de stat, iar cea de-a doua, la profilul ” Turism și alimentație” – specializarea ”Agent de turism-ghid”, cu predare în limba maghiară, cu finanțare prin taxă.

. .

La Liceul Tehnologic „Kos Károly” din Sfântu Gheorghe a fost aprobată o clasă cu profilul „Construcţii, instalaţii şi lucrări publice” – specializarea „Tehnician proiectant urbanism şi amenajarea teritoriului”, cu predare în limba română, cu finanțare prin taxă, și o clasă cu profilul ”Industrie textilă pielărie” – specializarea ”Creator-Proiectant îmbrăcăminte”, cu predare în limba română, cu finanțare de la buget.

La Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe s-a aprobat o clasă cu profilul ”Mecanică” – specializarea ”Tehnician operator mașini cu comandă numerică”, cu predare în limba română și cu finanțare de la buget; o clasă cu profilul „Silvicultură”, specializarea ” Tehnician silvic” – cu predare în limba română, cu finanțare prin taxă, și două clase cu profilul „Sănătate și asistență pedagogică”, cu predare în limba maghiară și cu finanțare de la buget – la specializarea ”Asistent pentru ocrotirea persoanelor vârstnice” și ”Asistent medical generalist”.

La Liceul Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc a fost aprobată o clasă cu profil „Economic” – specializarea „Asistent de gestiune”, cu predare în limba română, cu finanțare prin taxă, și o clasă  cu profil ”Comerț” – specializarea „Tehnician în comerț internațional”, cu predare în limba română, cu finanțare de la buget.

La Liceul Tehnologic „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc, au fost aprobate două clase, cu predare în limba maghiară, una dintre acestea, cu profilul „Industrie textilă pielărie” – specializarea „Creator-Proiectant îmbrăcăminte”, cu finanțare prin taxă și cealaltă având profilul „Silvicultură” – specializarea ”Tehnician silvic”, cu finanțare de la buget.

La Liceul Tehnologic „Baroti Szabo Dávid” din Baraolt a fost aprobată o clasă cu profilul „Agricultură” – specializarea „Tehnician activităţi de agroturism montan”, cu predare în limba maghiară, cu finanțare de la buget.

La Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe au fost aprobate trei clase (cu predare în limba română): o clasă cu profilul „Comerț” – specializarea „Tehnician în comert internațional”, cu finanțare de la buget; o clasă cu profilul „Turism și alimentație” – specializarea „Tehnician nutriționist”, cu finanțare de la buget, și o clasă cu profilul „Estetica şi igiena corpului omenesc” – specializarea „Stilist”, cu finanțare prin taxă.

În clasele de postliceal se pot înscrie chiar şi cei care nu au reuşit să obţină diploma de bacalaureat.

Potrivit inspectorului de specialitate pe discipline de Specialitate pe Discipline Tehnice și Formarea Profesională a Adulților, din cadrul ISJ Covasna, prof. Marius Popescu, ”conform legislației, școlile își întocmesc și aplică propriul Regulament de admitere”.

Informaţii în legătură cu modalităţile de înscriere şi alte detalii pot fi obţinute la secretariatele unităţilor de învăţământ care organizează cursuri postliceale.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail