Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Covasna consideră deosebit de important procesul de inițiere a programului ,,Cornul și laptele” în județul Covasna, care face parte din Programul pentru școli al Uniunii Europene.

Marian Calcea, președintele CJE Covasna, a transmis, printr-un comunicat de presă, că structura reprezentativă a celor 33.000 de elevi covăsneni solicită Instituției Prefectului – Covasna și Consiliului Județean Covasna ca licitația care va fi organizată în vederea atribuirii contractului de distribuție a produselor din program- corn, lapte, mere- să fie realizată cu o atenție deosebită asupra calității produselor, având în vedere că elevii covăsneni nu au beneficiat, în ultimii ani, de o valoare specifică firească.

„De-a lungul timpului, am primit testimoniale și sesizări în ceea ce privește calitatea produselor alimentare primite pe băncile școlilor din județul Covasna. De aceea, solicităm comisiei conduse de Prefect, dar și Consiliului Județean Covasna, ca procesul de verificare a alimentelor să fie conturat de o atenție deosebită. Suntem conștienți că din punct de vedere legal, comerciantul care vine cu cea mai bună ofertă câștigă licitația, dar asta nu ar trebui să împiedice autoritățile județene să prioritizeze calitatea și diversitatea produselor”, a declarat Marian Calcea, președintele CJE Covasna.

Potrivit acestuia,  în acest an școlar, alimentele vor ajunge cu întârziere în unitățile de învățământ din județ – întârziere cauzată de faptul că Guvernul a aprobat abia în luna august a.c. hotărârea de prelungire a programului ,,Cornul și laptele”.

Bugetul programului „Cornul și Laptele”

Pentru anul şcolar 2023 – 2024, bugetul programului „Cornul și Laptele” este de 742.617.252 de lei. Din această sumă, 86.525.308 lei reprezintă ajutor financiar din partea Uniunii Europene, iar restul reprezintă ajutor financiar national, potrivit playtech.ro.

De programul „Cornul și Laptele” vor beneficia 1.880.615 preşcolari şi elevi care vor primi pe parcursul săptămânii câte două porţii de fructe şi/sau legume, trei porţii de lapte, două porţii de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie, în limita unei valori zilnice.

Programul pentru şcoli al României este parte integrantă a Programului pentru şcoli al Uniunii Europene. Obiectivele sunt îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării copiilor și contribuirea la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol.

Maria Crețu-Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail