Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va cofinanţa reabilitarea şi modernizarea cabinetelor medicale, a bazelor sportive şi a căminelor culturale din mediul rural, prin intermediul unor programe aprobate joi, care se vor derula până în anul 2016.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat, ieri, că majoritatea imobilelor din mediul rural în care funcţionează cabinete medicale se află într-un stadiu avansat de degradare şi trebuie reabilitate pentru a se putea oferi condiţii corespunzătoare medicilor şi pacienţilor. Prin urmare, CJ va sprijini consiliile locale care doresc să reabiliteze şi să modernizeze aceste clădiri.

Contribuţia maximă a CJ Covasna nu va depăşi 10.000 lei/proiect, iar banii vor fi acordaţi pentru repararea acoperişurilor, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, zugrăveli, pardoseli, reparaţii la instalaţiile electrice, instalaţii sanitare şi de termoficare.

Prin Programul de reabilitare a bazelor sportive, CJ Covasna îşi propune să revitalizeze viaţa sportivă din mediul rural şi să stimuleze practicarea sportului de masă şi a celui de performanţă. Tamas Sandor a menţionat că până în prezent au fost semnate 21 acorduri de asociere cu consiliile locale din judeţ pentru reabilitare bazelor sportive, menţionând că în acest program, asemenea celorlalte, contribuţia CJ va fi de 10.000 de proiect.

Cât priveşte reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale, Tamas Sandor, a precizat că prin acest program au fost finalizate până acum 65 de proiecte, iar perioada de finanţare va fi extinsă cu încă doi ani.

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat ieri  şi continuarea programului de construire de terenuri de joacă pentru copii în mediul urban şi rural, urmând să asigure 50% din valoarea lucrărilor, dar nu mai mult de 5.000 de lei de proiect. În perioada 2009-2013 în cadrul acestui program au fost depuse 36 de proiecte, dintre care 28 au fost acceptate, iar unele finalizate.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail