Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a anunţat joi seară că a pus cele 30 de camere ale Centrului de Educaţie a Adulţilor din localitatea Arcuş la dispoziţia personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi al Serviciului de Ambulanţă, care prezintă un risc ridicat de infecţie şi optează să stea separat de membrii familiei în perioada pandemiei de coronavirus pentru a-i proteja.
„Medicii, asistenţii, infirmierii, dar şi cei care lucrează pe ambulanţe sunt cei mai expuşi infecţiei cu coronavirus, motiv pentru care ne-am gândit să oferim camerele de la Centrul din Arcuş al Şcolii Populare de Arte şi Meserii. Cei care lucrează în spital şi pe ambulanţe sunt în prima linie, am considerat oportun să le oferim, dacă doresc, un loc unde să se odihnească, fără să pună în pericol membrii familiei. La Arcuş, noi avem 30 de camere, dar îi îndemn pe proprietarii de hoteluri şi pensiuni din oraş şi din zonă să se implice şi să dea şi ei o mână de ajutor”, scrie preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, pe pagina sa de Facebook.
Duminică, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat că unul dintre angajaţi a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, iar a doua zi au fost diagnosticaţi pozitiv alţi patru medici, drept urmare 60 de persoane, 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, au fost carantinate în secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri.
Autorităţile au făcut apel la cetăţenii care au fost în contact cu personal medical sau pacienţi ai secţiilor menţionate să se autoizoleze şi să anunţe Direcţia de Sănătate Publică sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES