Impermeabilizarea cladirilor, de la fundatii si subsoluri, pana la terase si acoperisuri, e o etapa esentiala, care asigura structura de rezistenta a unei constructii. Astazi, procedeele si materialele au evoluat, iar durablitatea lucrarilor s-a extins.

Cele mai folosite 3 tipuri de materiale in hidroizolatii sunt: membrana PVC, membrana bituminoasa si sistemul de plante verzi, cea mai noua metoda adusa din Occident. Afla toate detaliile despre fiecare solutie in parte si ia cea mai buna decizie, in acord cu recomadarea expertilor.

 

Membrana PVC, pentru un standard ridicat de igiena

Membrana PVC are o arie larga de aplicare in lucrarile de hidroizolatie. E folosita pentru a impermeabiliza atat terasele orizontale, cat si terasele inclinate, atat sistemele balastate, cat si acoperirile in sarpanta. Prin termosudare, se fixeaza de suprafete, formand astfel legaturi omogene. Acest material se remarca in mod deosebit prin proprietatile sale. Nu favorizeaza dezvoltarea microorganismelor si ofera o protectie sporita impotriva aparitiei fungilor, sporilor sau a bacteriilor.

Acolo unde suprafetele trebuie mentinute curate si protejate de orice deteriorare biologica, membrana PVC este principala alegere. Are o rezistenta crescuta la actiunea razelor ultraviolete, dar si la intemperiile cauzate de mediul preponderent umed. Centrele comerciale, depozitele, halele industriale sau chiar gospodariile beneficiaza de aceste lucrari.

 

Membrana bituminoasa, ideala pentru refacerea hidroizolatiilor la constructii vechi

Un alt material extrem de utilizat pe teren e membrana bituminoasa. Aceasta asigura o impermeabilizare perfecta si se foloseste cu brio pentru fiecare element de constructie, de la fundatii, tuneluri si subsoluri, la acoperisuri sau terase circulabile si necirculabile, dar nu numai. Atunci cand vorbim despre refacerea lucrarilor de hidroizolatie la cladirile vechi, membrana bituminoasa este principala optiune.

Covorul negru, din bitum, nu este o solutie inovativa, dar are o eficienta sporita si in zilele noastre. Considerat a fi prima solutie in genul acesta de lucrari, ofera un raport avantajos dintre calitate si pret si nu necesita mari bugete de investitie. Se aplica atat prin tehnologia de lipit cu flacara, cat si prin tehnologia cu mastic la rece, in functie de caracteristicile constructiei si are o indelungata durata de viata, in functie de tipul de proiect.

 

Acoperisul verde, o practica de hidroizolatie adusa din Elvetia

In Romania, sistemul de hidroizolare prin plante verzi este o metoda noua, inovativa, pe care nu multi specialisti stiu sa o puna in practica. In Elvetia in schimb, este o metoda impusa de legislatie, pentru orice tip de suprafata care depaseste 500 mp. Se intalneste si in alte tari din Occident, precum Germania, acolo unde 10% dintre imobile sunt prevazute cu acoperisuri verzi.

Acoperisul este imbracat, fie in totalitate, fie partial, cu un tip special de vegetatie: de la plante verzi si arbusti, la iarba, licheni sau chiar anumite tipuri de flori. Acestea cresc fara interventia omului sau cu un minim de efort in ingrijire si compun un sistem care asigura impermeabilizarea. Plantele retin apa, iar sistemul de drenaj asigura eliminarea surplusului. In Romania, cei care se ocupa de montarea acestui sistem sunt Milucon.ro, echipa de experti in domeniu.

 

Milucon.ro, solutia nr.1 pentru hidroizolatie fundatie, acoperisuri, terase si nu numai

Acolo unde standardele si exigenta, profesionalismul si comunicarea, experienta si expertiza fac echipa perfecta, vorbim despre Milucon.ro, numarul 1 in domeniul hidroizolatiilor din Romania. Daca ai un proiect care implica lucrari de hidroizolatie fundatie, acoperis, terase, piscine, subsoluri –  contacteaza-i.

 

Date de contact:

Tel: 0766 419 049

E-mail: [email protected]

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail