Concursul județean interdisciplinar al elevilor claselor a IV-a s-a incheiat!

         Vineri 5 Iunie (a.c.) s-a desfășurat la Târgu Secuiesc etapa județeană a tradiționalului concurs interdisciplinar adresat elevilor covăsneni din clasa a IV-a.

          La concursul organizat de I.Ș.J. prin inspectorul de specialitate – linia română – Banciu Mihai-Sebastian au participat cinci echipe din toate zonele județului.

          Participanții s-au bucurat de o primire mai mult decât prietenească și o atmosfera destinsă.Ținta acestui concurs a fost afirmarea pe plan județean a celor mai buni elevi din clasele terminale ale ciclului primar.Concurenții au demonstrat că priceperile, cunoștințele, talentul artistic și deprinderile de muncă în echipă, dobandite în cei patru ani de studiu, oglindesc pe bună dreptate conceptul de interdisciplinaritate.

          Evenimentul a stârnit multe emoții elevilor, dar și impresii pozitive, puternice și diverse, deoarece fiecare probă, foarte bine gandită a creat o atmosferă de competitivitate și s-a întiparit în memoria tuturor.

          Mințile ,,dezghețate’’ ale elevilor participanți au dovedit inteligență, perspicacitate, abilități de colaborare și muncă în echipă.

          Un fapt inedit a fost acela că două echipaje au avut un punctaj identic, fiind necesară aplicarea unei probe de baraj.

          De remarcat este popularitatea acestui concurs, de la an la an, participă tot mai multe echipaje provenind și din mediul rural, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

           La sfârșitul competiției, juriul a avut o misiune dificilă dar în același timp placută, văzând lumina și bucuria din ochii copiilor.

. .

           Echipajele clasate pe primele trei locuri au primit cate o diplomă, medalii și câte un trofeu, din partea I.S.J. Covasna, iar prin grija sponsorilor, cărți și dulciuri.

           Locul I a fost obținut de echipajul ,,FLOARE DE COLȚ’’- de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu’’ din Covasna, îndrumător, prof. Maria Cimpoi.

           Locul al II-lea a fost obținut de echipajul ,,INVENTATORII’’ – de la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul’’ îndrumător, înv. Păcală Valeria, iar locul al III-lea a fost obținut de echipajul  ,,HAPPY-licii’’- de la Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu’’ din Întorsura Buzăului, îndrumător, prof.Liliana Clara Stroie.

          Mențiune I au obținut echipajul ,,ȘTRENGĂREȚELE’’- de la Școala Gimnazială ,,Comenius’’ din Brețcu, îndrumător, înv. Doina Moroianu și ,,CUTEZĂTORII’’ – de la Școala Gimnazială ,,Boloni Farkas Sandor’’ din Belin, îndrumător, înv.Mariana Păcurar .

          Iată câteva impresii ale elevilor participanți :

,,A fost minunat! A meritat sa învatam, căci satisfacția a fost pe măsura .”

,,Suntem foarte fericiți. Rezultatul muncii noastre a fost răsplătit .”

           Se poate concluziona că toți concurenții au dat dovadă de implicare activă, interes, străduință, reprezentând cu cinste școala covăsneană, demonstrând că fiecare copil poate fi un ,,ÎNVINGĂTOR’’.

Felicităm toți participanții, școala organizatoare și pe toți cei implicați, care au susținut și au răsplatit istețimea, efortul și talentul minunaților noștri copii.

Bucuria din sufletele copiilor, prieteniile care s-au legat, angajarea entuziastă și spiritual de competiție au demonstrat fair-play.

A fost cu adevarat un eveniment de excepție, organizat cu pricepere, dăruire și profesionalism de toate cadrele didactice implicate.

                                                                                       Prof. Mioara Dobrilă

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail