Ca în cazul oricărei alte afaceri, pentru a reuși în domeniul inchirierilor auto, trebuie să  știi măcar câteva elemente de bază de gestiune și să apelezi la ajutorul cuiva care are experiență. Acest tip de afacere poate fi destul de profitabilă, mai ales că acest segment începe să aibă tot mai multă cerere, atât din partea turiștilor care doresc să staționeze în zonă pentru o perioadă mai îndelungată, cât și pentru localnicii care au nevoie de mașină doar pe anumite perioade și nu-și doresc o mașină proprie permanentă.

 

Pentru înființarea unei companii de închirieri auto nu ai nevoie o licență specială și poți funcționa fie ca o companie independentă, fie ca un reprezentant al unei reprezentanțe sau francize.

 

Ce contează cel mai mult atunci când vrei să-ți deschizi o companie de închirieri auto

 

  1. Alegerea specificului business-ului

 

Pentru început trebuie să te hotărăști cu ce tip de mașini vrei să începi și care sunt tipurile de închiriere pe care vrei să te bazezi.

Legat de tipul de mașini, ideal ar fi să incluzi în flota ta mașini din diferite categorii, iar tipurile de închiriere practicate de obicei sunt închirierea pe termen lung, predefinit, pe baza unui contract și închirierea pe un termen scurt, în special pentru evenimente, atât pentru companii cât și pentru clienți individuali.

De obicei, închirierile pe termen mai lung sunt realizate de către persoanele fizice sau juridice care au nevoie de un autoturism pe o perioadă mai îndelungată, dar care nu vor să se ocupe și de îndatoririle care vin la pachet cu deținerea permanentă a unui autoturism.

Fiind o zonă turistică, ai putea să te orientezi spre tipul de închiriere pentru perioade lungi pentru turiștii care vor să staționeze în zonă și să exploreze împrejurimile.

Pentru închirieri pe termen scurt mai poți încheia parteneriate cu diferite hoteluri și agenții de evenimente, pentru servicii de preluare și transport a oaspeților sau invitaților.

 

Odată ce ai stabilit care este tipul  de închiriere pe care vrei să mergi în principal, va trebui să-ți alcătuiești și flota de mașini.

 

  1. Cum îți alcătuiești flota de mașini

Pentru a putea satisface nevoile ambelor tipuri de clienți, ideal ar fi să incluzi în oferta de închiriere atât autoturisme din clasa economică și intermediară, pentru închirierile pe termen lung, cât și mașini de lux, destinate închirierilor pentru evenimente și personalități.

 

Pentru achiziționarea lor există două opțiuni principale. Dacă bugetul îți permite, le achiziționezi direct. Dacă nu, apelezi la varianta de a le cumpăra în leasing. Această decizie depinde în mod direct și de numărul de mașini cu care dorești să începi.

Pașii mici sunt cei mai siguri în orice tip de afacere, așa că pentru început poți începe cu un număr mic de mașini, apoi să te poți extinde fie prin reinvestirea constantă a profitului, fie printr-o creditare bancară. Dacă nu știi exact care variantă este cea mai bună pentru tine, poți apela la servicii pentru managementul flotei auto de la Businesslease, care te vor ajuta să alegeți modalitatea de finanțare potrivită.

Însă indiferent de numărul de mașini cu care vrei să-ți începi afacerea, important este să fii la curent cu legislația și să ai asigurarea la zi pentru fiecare, deoarece riscurile de a interveni mici accidente sunt destul de mari.

Totodată, fiecare mașină în parte trebuie să fie bine întreținută, cu toate reviziile obligatorii la zi și mereu curată.

Odată ce ți-ai găsit motivația de a-ți deschide propria companie, trebuie să-ți pui la cale o strategie bună, pentru a te asigură că vei avea succesul de care  ai nevoie. Nu uita că poți apela oricând la ajutorul unei companii specializate, care să te ajute cu informațiile de care ai nevoie și cu servicii de management a flotei.

 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail