Foto: Silviu Ipatioaei – M.d.C

La sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, dar şi la catedra de Ordine și Siguranță Publică din Sfântu Gheorghe s-au desfășurat, în perioada 12 – 16 iunie a. c., o parte dintre activităţile specifice ale Exerciţiul combinat, de comandament și cu forțe în teren (EXCOM) „Carpathian Blue Shield 17”.

La activităţile desfăşurate în Centrul nostru au participat, pe lângă personalul Centrului, peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş, alături de cadre militare aparținând altor unități ale Jandarmeriei Române precum și personal al instituţiilor cu care Jandarmeria Română cooperează în îndeplinirea misiunilor specifice. În cadrul exerciţiului a fost folosit şi un elicopter al M. A. I. din cadrul Inspectoratului General pentru Aviaţie. În premieră pentru acest gen de exerciții au participat și un număr de 35 de elevi din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Cu siguranţă că întreg exerciţiul a fost un succes atingându-şi obiectivul general: antrenarea participanţilor pentru utilizarea procedurilor standard de lucru în cadrul unei misiuni de poliţie a Uniunii Europene într-un mediu de insecuritate, în perspectiva organizării celei de-a cincea sesiuni de antrenament de tip Comprehensiv Live Exercise – Carpathian Blue Shield 2018, în cadrul proiectului Antrenamentul Serviciilor de Poliție al Uniunii Europene – EUPST II.

 

Nu în ultimul rând dorim să mulţumim pentru desfăşurarea în condiţii foarte bune a acestui exerciţiu și instituţiilor care ne-au acordat sprijin la nivel local, respectiv: Primăria municipiului Gheorgheni şi Primăria comunei Lăzarea.

 

 

   Purtătorul de cuvânt al

Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail