La mai bine de doi ani de zile de când, potrivit legii, evidenţa privind relaţiile dintre angajator şi angajat nu se mai face prin înscrisuri în carnetele de muncă, acestea trebuind să fie ridicate de către angajatori de la Inspectoratele Teritoriale de Muncă , în judeţul nostru mai stau „în aşteptare” acte aparţinând unui număr de 500 de firme, din totalul celor 4.000 de societăţi active a căror relaţie de muncă cu angajaţii a fost gestionată de inspectorii ITM.
Directorul instituţiei, Ordog Lajos, a declarat că deşi legea prevede că acele Carnete de muncă păstrate şi completate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă se predau angajatorilor până la data de 30.06.2011, pentru a fi predate titularilor, de către angajator, nu este prevăzută nicio sancţiune în cazul neridicării acestora, în termenul prevăzut.
Acesta a menţionat că neridicarea carnetelor de muncă poate crea probleme acelor angajaţi care nu au intrat în posesia lor, în situaţia în care le este solicitată vechimea în muncă, la angajare sau în oricare altă situaţie în care sunt nevoiţi să facă dovada perioadei lucrate, înscrisă în Carnetele de muncă.
Din data de 01.01.2011 evidenţa muncii este ţinută prin intermediul Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor (REVISAL) transmis în format electronic de către angajatori. (M.D.C.)