Asociația „Ateliere Fără Frontiere România” a lansat o acțiune prin care dorește să colecteze 500 de calculatoare uzate, pe care să le recondiționeze și să le utilizeze pentru a dota 97 de școli și ONG-uri.

Prin această acțiune de colectare, componentele IT uzate, vor fi recondiționate în atelierul de inserție socio- profesională al Organizației, atelier în care lucrează persoane în mare dificultate, după care vor fi utilizate pentru dotarea a 97 de școli și si ONG-uri:

„Avem nevoie de 500 calculatoare pentru a dota cele 97 școli si ONG-uri câștigătoare în programul Assoclic (n.r.- proiect implementat de organizație, în scopul de a facilita accesul la echipamente IT școlilor, instituțiilor și organizațiilor neguvernamentale ce sunt lipsite de suport hardware pentru activitatea lor). De aceste calculatoare vor beneficia peste 20 000 de persoane dezavantajate, 90% fiind copii si tineri”, arată reprezentanții „Ateliere fără frontiere”, pe site-ul Organizației, www.atelierefarafrontiere.ro. Persoanele care doresc să susțină initiativa și care doresc să doneze echipamente IT uzate vor trebui să completeze un formular de colectare (disponibil accesând http://atelierefarafrontiere.ro/colectam-pentru-educatie-digitala/) sau îi pot contacta pe reprezentanții Asociației prin email la: [email protected]  sau prin  telefon: +40.745.028.105. Reprezentanții Asociației au transmis ieri că în această campanie se pot implica persoanele din întreaga țară, fiind însă necesar să se strângă o anumită cantitate de echipamente IT, pentru a putea fi preluate gratuit de către reprezentanții Asociației.

„Ateliere fără frontiere” (AFF) este o asociaţie română, creată în mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele trei misiuni ale asociației sunt :lupta împotriva excluziunii; protejarea mediului: solidaritate pentru proiecte de educație și dezvoltare locală, se arată pe site-ul . . www.atelierefarafrontiere.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail