Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a lansat, în cursul săptămânii trecute,  campania națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor „Plecatul de acasă nu e o soluție”.

Într-un comunicat transmis către Mesagerul de Covasna,  de Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna se menționează următoarele:

 „Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea nivelului de conștientizare cu privire la fenomenul dispariției voluntare a minorilor și la efectele negative ale acestei forme de dispariție.

În același timp, se pune accent și pe creșterea nivelului de informare al părinţilor și reprezentanților legali asupra necesităţii implicării în prevenirea și combaterea dispariției voluntare în rândul minorilor, oferindu-le acces la resursele de prevenire dezvoltate în cadrul proiectului, respectiv încurajarea raportării acestor cazuri și solicitării serviciilor de consiliere psihologică, în orice etapă a situațiilor de acest tip.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna campania a fost lansată la data de 25 mai a.c., în cursul Săptămânii Prevenirii Criminalității 2023, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, unde polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, au avut o întâlnire cu minorii din centrele de plasament de pe raza județului Covasna.

Materialele informative pentru copii includ conținut elaborat de psihologii Asociației Telefonul Copilului împreună cu specialiști din cadrul Poliției Române, pe înţelesul lor, sub sloganul „Plecatul de acasă nu e o soluție. Când pleci de acasă, închizi o ușă, dar nu ți se deschid altele”.

Copiilor le este dedicată și o pagină web, care prezintă informații despre ceea ce înseamnă dispariția voluntară, situațiile de risc la care sunt expuși, sfaturi de prevenire, soluții și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/plecatdeacasa”.

Potrivit sursei citate, joi, 25 mai, în ziua dedicată prevenirii violenței domestice din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna în colaborare cu Agenția Națională a Penitenciarelor și Inspectoratul Școlar Județean Covasna, au organizat o vizită la penitenciarul Codlea cu mai mulți elevi din grupul țintă al Proiectului ,,Vino la Școală, Schimbă-ți Destinul!”.

Activitatea are un scop preventiv, elevii având posibilitatea de a asculta mărturiile unor persoane încarcerate, condamnate pentru săvârșirea unor fapte din sfera violenței domestice”.

Sursa IPJ Covasna       

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail