30 de elevi merituoși și talentați din județ vor putea beneficia anul acesta de bursele oferite de compania Ready Garment Technology (RGT) România. Înscrierile debutează în 15 mai (a.c.) și se derulează pe parcursul a patru săptămâni.

 În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, reprezentanții RGT România au anunțat continuarea programului de burse pentru susținerea elevilor merituoși din județul Covasna, lansat anul trecut.  Ca și în ediția precedentă,  programul este implementat în parteneriat cu Asociația „Bóbita” , însă numărul burselor a crescut de la 18, la 30.

„Anul trecut a fost prima ediție (a programului – n.r.) și am avut 18 copii cu burse (…). Ne-a plăcut foarte tare proiectul de anul trecut, ne-a plăcut feedback-ul, reacția copiilor și reacția părinților, și faptul că putem contribui la viitorul copiilor din județul Covasna, este o onoare pentru noi. Decizia de anul acesta este aproape să dublăm numărul de burse, deci anul acesta lansăm 30 de burse pentru copiii din județul Covasna (…).”-  a declarat directorul de Relații – Clienți din cadrul RGT România, Ema Alexa.

Cine și cum poate aplica pentru burse?

 Potrivit specialistei HR (de resurse umane –n.r.) – RGT România, Kese Zsuzsanna, în cadrul ediției actuale, bursele se vor acorda în cadrul a două mari categorii, respectiv categoria „sport; arte” (la care pot aplica, ilustrând rezultate individuale, elevii din clasele I-XII din județ) și categoria „învățământ- științe”(la care se pot înscrie elevii covăsneni din clasele V-XII, care au obținut rezultate excelente școlare și extrașcolare; care au participat la diferite olimpiade și concursuri organizate de instituții acreditate din România sau internaționale).

Înscrierile pentru burse debutează în 15 mai (a.c.) și se derulează pe parcursul a patru săptămâni. În urma procesului de evaluare, se vor alege cei 30 de elevi care vor primi câte o bursă în valoare de 2.500 de lei (250 de lei, lunar, în perioada  septembrie 2017 – iunie 2018).

„Se poate aplica din 15 mai până în 15 iunie și trebuie să pregătim totul în așa fel încât  în 1 iulie să se primească rezultatele,  și din septembrie 2017- până în iunie 2018, pe perioada școlară, pe 10 luni să se acorde bursa. Se acordă, în total 2.500 de lei per beneficiar, deci o bursă lunară de 250 de lei.”- a declarat președinta Asociației „Bóbita”, Orbán  Imola.

Aceasta a amintit că, anul trecut, valoarea totală a unei burse era de 4.200 de lei și s-au primit peste 120 de dosare, din care au fost selectate 18, evaluarea cuprinzând și intervievarea candidaților.

„Anul acesta, interviul se va ține doar dacă e necesar și important, deci, la ultimele decizii  dacă nu este total clar, firma poate să decidă să îi invite pe candidați la un interviu (…). Anul trecut, copiii au pregătit prezentări, fotografii, filmulețe cu ceea ce au realizat până atunci și care  sunt visurile lor, pentru susținerea dosarului pentru bursă.” – a precizat președinta Asociației „Bóbita”, Orbán  Imola.

Dosarele de înscriere vor trebui să conțină: un formular de aplicare, adeverința din care să reiasă că aplicantul frecventează o unitate de învățământ; copie xerox a certificatului de naștere sau a cărții de identitate a candidatului; declarația părintelui sau reprezentantului legal, din care să reiasă că acceptă participarea copilului la programul de burse; scrisoare de recomandare din partea unui profesor, mentor, antrenor; lista rezultatelor obținute (într-un tabel). Dosarul poate fi însoțit de fotografii, materiale video care să ilustreze rezultatele candidatului, atașate pe CD sau DVD; apariții în mass- media din ultimele 12 luni, apariții care să reflecte rezultatele candidatului. De asemenea, potrivit organizatorilor, se poate atașa fotocopia diplomelor obținute la olimpiade, concursuri, campionate, în ultimii doi ani – diplome emise de instituții de învățământ acreditate, de cluburi sportive etc, la concursuri județene, campionate naționale, campionate europene, cupe mondiale, olimpiade de tineret, concursuri de creație, festivaluri naționale și internaționale, expoziții – precum și lista lucrărilor științifice – dacă este cazul.

Dosarul de înscriere trebuie trimis către Asociația „Bóbita”, la adresa poștală: Târgu Secuiesc, OP 1 CP 10.

După cum au transmis organizatorii anterior, dosarele pot fi depuse în perioada 15 mai-15 iunie 2017, anunțarea câștigătorilor fiind programată pe 1 iulie 2017.

„Ca și anul trecut, în comisia de analiză a dosarelor vom avea specialiști, profesori din fiecare domeniu (…). Vom anunța ulterior comisia de evaluare (…).” – a precizat directorul de Relații – Clienți din cadrul RGT România, Ema Alexa.

Banii primiți prin burse vor trebui să fie folosiți în beneficiul candidatului, pentru dezvoltarea talentelor și competențelor acestuia, a precizat directorul Ema Alexa.

**

Balogh Hanna, în vârstă de 13 ani, din Sfântu Gheorghe, este una dintre persoanele care a obținut bursa anul trecut, din partea RGT România. Prezentă la conferința de presă, Hanna și tatăl ei au dorit să mulțumească organizatorilor programului, pentru sprijinul oferit. Anul acesta, fata a obținut deja cinci medalii de aur şi una de bronz la competiţii de judo din ţară şi străinătate.

„În primul rând, dorim să mulțumim RGT România și Asociației <<Bóbita>> pentru sprijinul acordat (…). Anul acesta, la categorie mai mare de vârstă, (Hanna – n.r.) a luat bronzul, acum două săptămâni. A fost la nenumărate competiții naționale, internaționale. Acum două săptămâni a fost în Austria și în Ungaria, și în ambele locuri a luat medalie de aur la categorii de vârstă mai mare. Ne ajută foarte mult sprijinul oferit. Noi locuim la Sfântu Gheorghe, dar facem antrenamentul la Târgu Secuiesc de patru ori pe săptămână (…). Nu e ușor, dar ne ajută foarte mult sprijinul și așa ne putem dezvolta.” – a spus tatăl Hannei.

***

Programul de burse- RGT pentru sprijinirea copiilor talentați nu este singurul derulat de companie, adresat copiilor și tinerilor.

„Toate programele sociale- așa le denumim noi – s-au născut, cumva, dintr-o necesitate sau am identificat noi o necesitate (…).”- a precizat directorul de Relații – Clienți din cadrul RGT România, Ema Alexa.

Potrivit acesteia, colaborarea cu Asociația „Bóbita” durează de aproximativ șapte ani. Printre activitățile derulate împreună se numără Școala de vară și Tabăra de vară „RGT România” – pentru copiii angajaților companiei, dar și programul „Visul textilei”- pornit în unități de învățământ covăsnene.

„Nu este un simplu parteneriat între <<RGT România>> și Asociația <<Bóbita>>, ci este o colaborare fantastică! Este o provocare pentru programe și o  provocare în educație experiențială, o provocare profesională pentru noi; este o posibilitate să aplicăm proiectele (…). Astfel, sprijinim și noi visurile copiilor (…). Îi sprijinim pe copii și în tabere și în alte proiecte pe care le derulăm în așa fel încât să le crească aripi (…).”- a spus președinta Asociației „Bóbita”.

„Managementul (conducerea companiei – n.r.) a considerat că este foarte important să investim în angajații noștri, și până la urmă, valoarea cea mai mare a fiecăruia dintre noi  sunt copiii noștri. Dacă investim în viitorul copiilor noștri, de fapt e o investiție în comunitate.” – a conchis directorul de Relații – Clienți din cadrul RGT România, Ema Alexa.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail