96 de tineri au participat  la Bursa locurilor de muncă adresată lor, organizată ieri la Sfântu Gheorghe, participarea la această ediție fiind  mai slabă decât la bursa pentru tineret de anul trecut.

Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Covasna a organizat ieri, la Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, cea de-a doua ediție a Bursei locurilor de muncă pentru tineret. La eveniment  au participat 96 de tineri,  mai puțini decât la prima ediție, de anul trecut la care s-au prezentat aproximativ 200 de persoane.  În cadrul bursei ce a avut loc ieri, cei 11 agenți economici prezenți au oferit 118 locuri de muncă:

”Ne-au onorat cu prezența 11 agenți economici, din diverse domenii – asigurări, prelucrarea lemnului, prelucrarea laptelui-  care au oferit în total 118 locuri de muncă, din care 10 locuri de muncă au fost pentru studii superioare. Prezența tinerilor a fost mai slabă decât anul trecut, poate și datorită faptului că recent a fost organizată Bursa Generală a Locurilor de Muncă, au fost Zilele orașului și ziua liberă de 1 mai. 96 de persoane au fost prezente la bursă”, a declarat, ieri, directorul executiv adjunct al AJOFM Covasna, domnul Téglás Ferenc, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat 12 persoane au fost selectate pentru probe în vederea angajării – printre care și persoane cu studii superioare – pentru posturi ca inginer în domeniul prelucrării laptelui sau analist financiar. O persoană  a fost angajată pe loc, pe un post de tâmplar universal.

Directorul executiv adjunct al AJOFM Covasna  consideră că tinerii ar trebui pregătiți pentru piața muncii încă din școală și că reînființarea școlilor profesionale este binevenită: ”Noi considerăm că este binevenită reînființarea școlilor profesionale (…) După părerea mea, tinerii ar trebui pregătiți din școală pentru piața muncii, să știe cum să se prezinte și ce pot ei să ofere, efectiv. Tinerii nu trebuie să aibă doar așteptări, ci trebuie să ofere plusvaloare angajatorului (…) Tinerii au așteptări mari, dar și ei ar trebui să ofere, să știe ce pot oferi agentului economic”, a spus directorul adjunct Téglás Ferenc.

Datele AJOFM Covasna arată că, la sfârșitul lunii aprilie, rata șomajului în județ era 6, 37%, fiind înregistrați peste 5800 de șomeri, dintre care 880 tineri – până în 25 de ani.

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail