Brutăria „Dioszegi” din Sfântu Gheorghe a obţinut mai multe premii la concursurile desfăşurate în cadrul Expoziţiei Internaţionale Gastropan 2012, ce a avut loc în week-end la Târgu Mureş.
În cadrul expoziţiei internaţionale „Gastropan 2012”, brutari, cofetari şi bucătari s-au întrecut la cele şapte categorii grupate în trei secţiuni competiţionale, încercând să obţină trofeele Pâinea Anului, Tortul Anului şi Îngheţata Anului 2012.
Cu produsele sale delicioase şi foarte aspectuoase, patronul brutăriei, Dioszegi László, a impresionat din nou juriul la Expoziţia Internaţională Gastropan 2012, ce a avut loc în week-end, la Târgu Mureş. Şi, deşi, anul acesta nu a câştigat trofeul „Pâinea anului”, brutăria a obţinut mai multe premii.
„Am luat în total cinci premii. Am câştigat locul II la secţiunea Panificaţie, la pâine, am câştigat Premiul Special al Asociaţiei Brutarilor din Ungaria şi am câştigat încă o menţiune la secţiunea Patiserie. În plus, am obţinut locul I la secţiunea Cofetărie, pentru cea mai bună decoraţiune de tort şi o menţiune la Tortul de mireasă”, a declarat patronul brutăriei, Dioszegi László.
Acesta a pregătit pentru expoziţie o mulţime de bunătăţi, care, se pare că au avut foarte mare căutare: „Am pregătit harta României din pâine şi multe altele. În plus, timp de trei zile am făcut demonstraţii. A fost foarte multă lume la standul nostru. Pot să spun că am avut extraordinar de mare căutare şi mureşenii abia aşteaptă să deschidem şi acolo magazine de pâine. Cel puţin 50 de oameni ne-au întrebat: Dar la noi, la Târgu Mureş, când veniţi?”, ne-a povestit Dioszegi László.
Planuri de extindere
Patronul brutăriei ne-a mai mărturisit că săptămâna viitoare urmează să deschidă un magazin la Cluj, iar planurile nu se opresc aici: „Săptămâna viitoare, luni, deschidem la Cluj- Napoca un magazin (…) şi, eu sper ca în 3-4 luni să deschidem şi în judeţul Mureş 3-4 magazine”.
Ana Alina Costache