Preşedintele Asociaţiei de Turism Bran-Moieciu-Fundata, Laurenţiu Drăgan, a declarat miercuri pentru AGERPRES, după consultarea publică privind proiectul Legii turismului, că prima problemă care o să apară în turismul rural după implementarea actului normativ va fi cea referitoare la înregistrarea turiştilor.

„Salutăm apariţia acestei legi pentru turism, păcat că vine aşa târziu. Din punctul de vedere al turismului rural, pentru că aici activez, prima problemă care o să apară este cea referitoare la înregistrarea turiştilor. Nu ne interesează componenta de securitate, care este pentru alte instituţii ale statului şi este normal. Implementarea ei va dura foarte mult de către operatori, şi mă refer strict la turismul rural, pentru că nu toţi au aparatura necesară, nu toţi au infrastructura care trebuie şi nici chiar cunoştinţe despre operare. Va dura foarte mult până va fi implementată şi de aceea cred că turismul la negru nu va dispărea odată cu apariţia Legii turismului”, a susţinut Laurenţiu Drăgan.

El a adăugat că şi descentralizarea, autorizarea şi clasificarea unităţilor turistice vor dura foarte mult până la implementarea la nivel local, astfel încât unităţile administrativ-teritoriale să preia atribuţiile de la autorităţile centrale şi să le folosească.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov Adrian Gabor a declarat pentru AGERPRES că legea este bine-venită, mai ales că la Braşov se poate face turism în tot timpul anului, nu există sezon ca pe litoral, dar este nevoie şi de resurse.

„Să se facă o coordonare de la Ministerul Turismului, dar să se dea autorităţilor locale şi resursa, pentru că după 27 de ani ne pricepem să facem turism în judeţul Braşov. În judeţ sunt foarte mulţi care trăiesc din turism, dar cred că un ajutor din partea Ministerului Turismului este bine-venit atât financiar, cât şi în ceea ce priveşte materialele de prezentare – broşuri, pliante”, a precizat Gabor.

Dezbaterea publică a proiectului Legii turismului la Braşov, în prezenţa ministrului Mircea Titus Dobre, a fost cea de-a doua din cele şapte stabilite. Prima dezbatere publică a avut loc marţi, în staţiunea prahoveană Buşteni.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail