Potrivit administratorului public al primăriei Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Kozma Csaba, singurul imobil din oraş încadrat în gradul I de risc seismic va beneficia de lucrări de consolidare.

Acesta a declarat că, dacă nu vor exista probleme, mai ales din punct de vedere meteorologic, în mai puţin de un an de zile blocul 25 situat pe strada Dealului va fi adus la stadiul de funcţionalitate iniţial. Czimbalmos Kozma Csaba a precizat că proiectul de consolidare al imobilului a fost finalizat, urmând ca săptămâna viitoare să se desfăşoare licitaţia pentru stabilirea firmei care va efectua aceste lucrări. Suma de aproximativ 850.000 lei, alocată pentru  executarea lucrărilor de consolidare, provine de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Programul Naţional de Consolidare a clădirilor cu risc seismic. Vestea mai puţin bună este că, după terminarea lucrărilor, proprietarii apartamentelor situate în acest bloc sunt nevoiţi să restituie sumele avansate de  la bugetul de stat, în rate egale lunare, fără dobândă, în termen de până la 25 de ani de la data recepţiei lucrărilor. Administratorul public dă asigurări că valorea ratei nu va depăşi  30 de lei pe lună.

În decursul anilor, în Sfântu Gheorghe au mai fost efectuate licrări de consolidare la blocul ADAS din centru şi la cele două blocuri “Mamut” din Simeria.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail