Tânărul Sebastian Ioan Farcaș, originar din Sfântu Gheorghe, desemnat campion național la „Latte Art” (n.r. – desen cu spumă de lapte) pe anul 2015, a făcut parte din juriul unei competiții de profil, ce a avut loc recent în Serbia.

La sfârșit de săptămână, cei mai buni barista din Serbia s-au întrecut în cadrul  campionatului de „Latte Art” (desen cu spuma de lapte) din Belgrad. Concurenţii au avut de preparat patru cappucinno. Din juriu a făcut parte și Sebastian Ioan Farcaș. Tânărul, originar din Sfântu Gheorghe și stabilit în București, și-a descoperit pasiunea pentru prepararea cafelei, cu ani în urmă, și a decis să se dedice acesteia, devenind barista (n.r. – termenul „barista” provine din limba italiană, fiind tradus ca „barman”, dar se referă la persoana specializată în prepararea, servirea, dar şi ornarea  băuturilor pe bază de cafea).

„Au participat șase dintre cei mai buni Latte artiști din Serbia. Aceștia au avut de preparat două <<Cappuccino Free Pour>> și două Cappuccino cu design propriu”, ne-a spus Sebastian Ioan Farcaș. Acesta a precizat că în spatele evenimentului a fost foarte multă muncă: ”A fost depus un efort imens în ceea ce privește organizarea evenimentului. Barista care au ajuns în finala acestui concurs cu siguranță vor progresa mai mult, în viitor. Acesta este primul concurs de Latte Art organizat în Serbia, așa că pentru prima dată, a fost foarte bine”, a menționat Sebastian Ioan Farcaș.

De-a lungul timpului, Ioan Sebastian Farcaș a participat, în calitate de  concurent, la competiții de profil și a obținut rezultate frumoase. Tânărul covăsnean a fost desemnat campion național pe anul 2015, la categoria „Latte Art” (desen cu spuma de lapte) și a ajuns la campionatul mondial, în Suedia, unde a obținut locul 22.

 În prezent, Sebastian Ioan Farcaș susține cursuri la Școala de Barista din București și este implicat într-o serie de proiecte și evenimente derulate în întreaga țară.

. .

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail