La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Guvernul României a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, indicatorii tehnico-economici pentru patru noi obiective de investiţii în infrastructura de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, în beneficiul a peste 33.000 de persoane. Unul dintre obiectivele de investiţii vizează judeţul Covasna.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis recent de MDRT, pentru oraşul Covasna s-au aprobat indicatori în valoare de 1,65 mii lei pentru extinderea reţelei de canalizare menajeră pe străzile Forestierilor, Podului, Plevnei, Butykak, Luceafărului, Kovasznai Sandor, Secuiască şi legătura str. Şcolii cu Kovasznai Sandor.
În cadrul şedinţei de săptămâna trecută, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru încă trei obiective de investiţii în infrastructura de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, obiective din judeţele Prahova, Ialomiţa şi Bihor.
Conform comunicatului, lucrările se vor desfăşura în cadrul unui proiect finanţat printr-un credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi implementat de Compania Naţională de Investiţii, aflată în coordonarea MDRT.
„Proiectul “Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori” are în vedere îmbunătăţirea calităţii apei potabile furnizate populaţiei, reducerea poluării solului şi apelor şi conformarea la directivele europene în domeniu. Pentru prima fază a proiectului a fost alocat un buget de 208,1 mil. euro şi au fost înscrise 66 de localităţi din 16 judeţe ale României (Bihor, Bistriţa–Năsăud, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Prahova, Suceava, Tulcea şi Vaslui)”, se arată în sursa menţionată. (A.A.C.)