O sărbătoare a portului, a jocului și cântecului popular va avea loc, la Sfântu Gheorghe, la începutul lunii viitoare (a.c.), în organizarea Fundației „Mihai Viteazul” din municipiu.

Manifestarea, concepută sub forma unui bal la care costumele populare tradiționale sau piese ale acestora vor fi în centrul atenției, își propune să ofere un prilej de socializare, comunicare, informare și de întărire a relațiilor dintre oamenii locului, dar și de promovare a portului popular și a comorilor, valorilor lăsate de străbuni: bunătate, credință, solidaritate, conform organizatorilor:

„Cu doi ani în urmă, un eveniment aniversar a deschis porțile unei tradiții minunate: purtarea costumului popular, așa cum odinioară, duminica după slujba religioasă, înaintașii noștri se întâlneau la hora satului. Prilejul creat astfel, s–ar putea regăsi  astăzi în următoarele cuvinte: informare, comunicare, socializare, solidaritate și voie bună. Acest lucru îl dorim și noi, organizatorii Balului costumului popular, să fim împreună, să ne bucurăm unii de alții promovând tradițiile neamului nostru: costumul, muzica și dansul popular.”- a declarat prof. ing. Maria Peligrad, președinta Fundației „Mihai Viteazul” – din Sfântu Gheorghe.

 

Participarea, pe bază de înscrieri

Potrivit acesteia, cea de-a treia ediție a Balului costumelor populare va avea loc vineri, 6 octombrie 2017, de la ora 19,00, la o sală de evenimente din municipiu. Orchestra „Ritmic” și alte ansambluri folclorice și interpreți din județ și nu numai, îi vor încânta pe cei prezenți cu programe de muzică și dans.

Cei care doresc să participe sunt invitați să se înscrie, începând de luni, 18 septembrie, la sediul Fundației „Mihai Viteazul”- din Sfântu Gheorghe și să achite prețul biletului de intrare.

 

„Vă invităm cu drag la Centrul de evenimente <<Santana>> pentru a fi  împreună, cu voie bună,  în cântec și joc. Înscrierile pentru participare au loc la sediul Fundației <<Mihai Viteazul>>, str. Libertății nr. 7 ( lângă Catedrala ortodoxă) în perioada  18 septembrie – 2 octombrie (luni și miercuri între orele 11 – 13, iar marți și joi între orele 17 – 18) . Vor participa Orchestra <<Ritmic>>, artiști covăsneni și nu numai.” – a declarat, ieri, prof. ing. Maria Peligrad, președinta Fundației.

 

De-a lungul celor peste 26 de ani de activitate, Fundaţia „Mihai Viteazul” a organizat numeroase evenimente şi activităţi culturale. Festivalul de colinde și obiceiuri „Crăciunul la români”, Sfatul seniorilor”, Sărbătoarea Mărţişorului – tradiţie şi modernitate, Festivalul coral „George Sbârcea”, sunt câteva dintre acestea.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail