Meseria de babysitter (bonă) are din ce în ce mai mare căutare atât la noi în ţară cât şi în străinătate. Dar pentru a avea şanse mai mari de reuşită în găsirea unui loc de muncă, este nevoie ca femeile care doresc să practice această frumoasă meserie să poată face dovada calificării cu o diplomă eliberată de un organism acreditat.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna

În cursul acestui an, persoanele interesate pot parcurge cursurile gratuite, acreditate, oferite de Şcoala Bonelor, cel mai amplu proiect de calificare în ocupaţia de babysitter din România, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007-2013 – Investeşte în Oameni!

Într-un comunicat transmis către redacţia nostră se precizează că aceste cursuri sunt organizare în judeţul Covasna – la Sfântu Gheorghe şi în oraşul Covasna, dar şi în judeţele Braşov şi Alba.

De la Fejer Gabriella, responsabil de proiect din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna, am aflat că la aceste cursuri se pot înscrie femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani, şomere sau care nu au venit din altă activitate, care sunt absolvente a minim 8 clase, sunt apte din punct de vedere fizic şi psihic, nu au suferit condamnări în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, şi, totodată, nu au fost decăzute din drepturile  părinteşi. Acestea pot depune dosarele la sediul DGASPC Covasna, din str. Presei nr. 8  sau la Primăria oraş Covasna, str. Pilişke nr. 1, în perioada 8 februarie – 15 martie a.c.

Fejer Gabriella a menţionat că persoanele care îndepinesc cerinţele şi trec şi de evaluarea psihologică vor parcurge cursul în perioada  aprilie – 10 septembrie a.c., timp în care vor lua parte la 120 de ore de teorie şi la 240 ore de practică. Potrivit acesteia, cursantele vor fi împărţite în două grupe cu minim 20 şi maxim 28 de persoane.

„Cursurile vor fi susţinute de către formatori calificaţi, după cea mai completă programă de formare existentă în acest domeniu, în România. Printre temele care vor fi abordate în cele 360 de ore de formare, cursantele vor învăţa despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplinarea pozitivă, gestionarea emoţiilor copiilor, gestionarea situaţiilor de criză, dar şi despre alimentaţia adecvată vârstei copilului, rolul jocului în dezvoltarea acestuia şi, foarte important pentru o babysitter profesionistă, tehnici de acordare a primului ajutor” a precizat dr. Silvia Asandi, manager de proiect.

La rândul său, Tatiana Dabija, coordonator de promovare a menţionat că aceste cursuri de calificare, organizate gratuit în cadrul proiectului „Şcoala Bonelor”, sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi sunt susţinute de formatori cu experienţă.

Potrivit acesteia, „Şcoala Bonelor” a fost înfiinţată în cadrul programului cu finanţare europenă „Femei pentru femei”, acesta fiind singurul program strategic de calificare în ocupaţia de  babysitter.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail