Operatorul Regional Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe, care asigură servicii de apă şi canalizare în aproape jumătate din localităţile din judeţ, a făcut apel către cetăţeni să limiteze consumul de apă la strictul necesar pentru a se evita întreruperea furnizării acesteia.

„Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, iar noi atragem atenţia consumatorilor să consume cu cel puţin 1 litru de apă mai mult, decât în mod obişnuit. Totodată, îi rugăm să evite activităţile care necesită un consum ridicat de apă, pentru a preveni întreruperi în furnizarea apei potabile sau lipsa de presiune”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

De asemenea, administraţia locală a comunei Reci a solicitat localnicilor să nu folosească apa din reţeaua publică pentru irigarea curţilor şi grădinilor, avertizând că există riscul de a rămâne fără apă dacă nu se va reduce consumul.

„Cerem cu respect locuitorii din Reci şi Bita să nu folosească apa de la robinet pentru udare, deoarece din cauza secetei apa este suficientă doar pentru a acoperi nevoile gospodăreşti. Vă rugăm să nu irigaţi curţile, grădinile, culturile, deoarece în termen scurt vom rămâne fără apă dacă nu reducem consumul”, au scris reprezentanţii Primăriei pe reţeaua de socializare.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail