Concertul susținut de NICU ALIFANTIS și trupa ZAN, la Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de a 29-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe 2022, va avea loc în data de 27 aprilie, ora 19.00,  la Teatrul „Tamási Áron” din municipiu.

„Nicu Alifantis vine pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe în formula ALIFANTIS & ZAN, avându-l invitat pe violonistul Mihai Neniță. Cu ZAN, Nicu Alifantis cântă din 1995, trupa fiind înființată în acel an pentru imprimarea albumului său „Voiaj”.

Pe lângă cele peste 10 materiale solo lansate de-a lungul carierei sale, Nicu Alifantis are la activ 4 albume alături de formaţia Zan. Printre cele mai cunoscute piese ale grupului se numără „Luni e ziua”, „Sfântul Valentin”, „Vino”, „Neuitatele femei”, „Toboşarii” şi „Întrebări”.

De-a lungul carierei sale, din 1976 până în prezent, Nicu Alifantis s-a remarcat ca muzician, cântăreţ și compozitor de muzică folk și muzică de teatru, fiind membru al Cenaclului Flacăra și susținând concerte la nenumărate festivaluri de folk și evenimente de anvergură.

Născut la Chișinău, violonistul Mihai Neniță se poate mândri cu o carieră de invidiat, fiind absolvent al Liceului de muzică „Dinu Lipatti“ şi al Universității Naţionale de Muzică. După absolvire, acesta s-a perfecţionat la Universitatea de Muzică din Köln, Germania, iar talentul său l-a adus pe aceeaşi scenă cu Vali Sterian, Paula Seling, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ducu Bertzi sau Anca Parghel.

Concertul va avea loc în data de 27 aprilie, ora 19:00 la Teatrul „Tamási Áron”. Biletele sunt disponibile începând cu data de 6 aprilie pe www.eventim.ro sau la Biroul de organizare evenimente culturale din Piaţa Centrală, de luni până miercuri, între orele 08:00 – 16:00, joi până la ora 17:00, iar vineri până la ora 15:00.

Bilet cu preț întreg: 30 lei;  Bilet cu preț redus: 15 lei”, se arată pe www.zilelesfantugheorghe.ro

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail