Au început pregătirile pentru cea de-a VIII-a  ediţie a târgului „GastroPan” – 2016, târg autohton ce expune echipamente, materii prime, soluţii, şi tehnologii de panificaţie, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, cafea şi alimentaţie publică. La eveniment se pot înscrie și pot rezerva standuri şi furnizorii de echipamente, ingrediente, accesorii, ustensile, consumabile, concepte şi soluţii complete pentru afacerile de profil, din județul Covasna.

Conform informațiilor postate pe site-ul www.gastropan.ro . . , evenimentul „este cunoscut deja pe plan intern și internațional drept cel mai important târg autohton ce expune echipamente, materii prime, soluţii, şi tehnologii de panificaţie, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, cafea şi alimentaţie publică”. Potrivit aceleiași surse, „ediția cu numărul opt a expoziției se va desfășura în perioada 7-9 aprilie 2016, la Centrul Expo President din Târgu Mureș, aceeași locație în care s-au întâlnit anul acesta peste 21.000 de specialiști din domeniu”.

„Participarea la <<GastroPan>> este o investiție profitabilă atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori, datorită capacităţii sale deosebite de a conecta furnizorii de echipamente şi materii prime cu operatorii şi producătorii din industria de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică. Miile de tipuri de utilaje, accesorii, ustensile, materii prime, sutele de programe demonstrative, numeroasele concursuri, conferințe și ateliere practice îmbogățesc programul celor trei zile de desfășurare a expoziției”, au transmis organizatorii.

Deşi mai sunt câteva luni bune până la desfăşurarea evenimentului, cei interesați să participe se pot înscrie deja și pot rezerva standuri. Astfel, pentru ca expozanții ”GastroPan” să aibă timp suficient să pregătească oferte cât mai bune și programe dinamice la standurile expoziției, organizatorii au pus la dispoziția acestora un sistem de Rezervări Timpurii. Prin acest sistem, furnizorii au posibilitatea de a alege poziții preferențiale pentru standurile lor, fără costuri suplimentare.

Furnizorii de soluții și tehnologii pentru afacerile din panificație, cofetărie sau HoReCa, interesați să rezerve un stand la Expoziția Internațională ”GastroPan” 2016, pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0266-219.392, mobil 0733-313.043 sau prin email la adresa [email protected]. Cererea de participare poate fi completată accesând www.gastropan.ro (sau accesând direct: http://gastropan.ro/ro/expozan%C5%A3i/formular-de-participare-expozan%C5%A3i.html ).

Concursuri și demonstrații

În cadrul evenimentului, expozanţii vor putea să organizeze programe demonstrative la standurile proprii, să ofere reţete, concepte, tehnologii şi idei de afaceri. Totodată, vor fi organizate concursuri, la care pot participa bucătari, cofetari, brutari, patiseri din toată țara. Potrivit informațiilor postate pe site-ul evenimentului, la ediția de anul acesta, din luna martie, „concursurile GastroPan au atras la expoziţia GastroPan din Târgu Mureş 212 brutari, cofetari şi bucătari talentaţi din toată ţara, ale căror produse au fost admirate de către cei peste 21.000 de vizitatori. Pe lângă marile trofee <<Pâinea Anului 2015>> şi <<Tortul Anului 2015>>, au fost premiate cele mai gustoase produse de patiserie, cele mai impresionante piese artistice din aluat de panificaţie, pastă de zahăr sau Isomalt şi cele mai reuşite platouri culinare şi sculpturi în legume şi fructe”.

**

Brutăria „Dioszegi” din Sfântu Gheorghe a participat de-a lungul timpului la acest eveniment și la concursurile organizate în cadrul acestuia și a obținut diverse premii. La ediția din luna martie, a participat la „Gastropan” cu mai multe specialități din panificație, iar pentru categoriaCreaţie Artistică din Aluat de Panificaţie”, a reprodus integral din aluat de panificație „Castelul Peleș”, și a câștigat locul I.

***

Organizatorii expoziţiei „Gastropan” 2016 sunt: Boro Info SRL, Revista operatorilor din alimentaţie publică „Gastromedia”, Revista brutarilor, cofetarilor, patiserilor şi morarilor – „Cofetarul – brutarul”, iar concursurile vor fi organizate de Asociaţia specialiştilor din panificaţie şi gastronomie – „PanGastRo”. Evenimentul este organizat cu implicarea a mai mulți parteneri.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail