Un nou curs de specializare se va derula la sfârșitul acestei luni, în Sfântu Gheorghe. Cursul se adresează tuturor celor care doresc să obțină competențele necesare dezvoltării  proiectelor ce vizează accesarea fondurilor de coeziune și structurale europene.

În perioada 24 – 27 martie (a.c.), pentru prima oară la Sfântu Gheorghe, se desfășoară „Expert Accesare Fonduri Europene”, un curs de specializare certificat de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C) – Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, care se adresează atât reprezentanților instituțiilor publice sau celor din mediu privat, care doresc să dezvolte proiecte prin accesarea fondurilor structurale, coordonatorilor, cât și asistenților de proiecte, care vor să iși dezvolte competențele sau să dobândească certificarea cunoștiințelor.

În urma participării la training, cursanții dobândesc competențele necesare în vederea colaborării cu organele abilitate, cu acordul prealabil al beneficiarului, conforn legislaţiei în vigoare; analizează cu atenţie, identificând noi oportunităţi pentru dezvoltarea proiectului, în acord cu ghidurile aferente fiecărui program şi cu ideea proiectului; schiţează ideea de proiect, conform cerinţelor clientului şi respectând legislaţia în vigoare; stabilesc documentele necesare depunerii cererii de finanţare, în funcţie de sectorul de activitate vizat de proiect şi de linia de finanţare aferentă proiectului, respectând legislaţia în vigoare; redactează prezentarea proiectului într-o formă incipientă, conform formatului specificat în Ghidul Aplicantului şi având în vedere regulamentele naţionale şi europene; redactează capitolele şi anexele din cererea de finanţare în funcţie de tipul programului accesat, de activităţile stabilite cu partenerii din proiect, de specificaţiile prevăzute în Ghidul Aplicantului; și nu în ultimul rând, redactează forma finală a proiectului în concordanţă cu cele prezentate în cererea de finanţare, în timp util, conform Ghidului Solicitantului. Instruirea va fi bazată pe 70% aplicații practice și 30% aplicații teoretice, iar examenul final va consta în susținerea unei probe practice, respectiv prezentarea unei schițe de proiect realizat pe parcursul programului de instruire și într-o probă scrisă, menită să le evalueze cunoștințele dobândite, sub forma unui test grilă. După susținerea examenului, participanții vor primi un certificat acreditat ANC.

Cursul va începe joi, 24 martie și se va finaliza duminică 27 martie, iar orele de training se vor desfășura  la Casa cu Arcade din strada Libertății nr. 7, din Sfântu Gheorghe.

„Cursul va dura 4 zile, programul este de joi de la ora 16:30 până la ora 21:30, iar vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Până în momentul de față sunt înscrise cam 5 persoane din Sfântu Gheorghe. Am mai organzat cursul acesta la Brașov, practic pentru noi, Sfântu Gheorghe în momentul de față este un test, întâi testăm piața și vedem ce se întâmplă și în zona de dezvoltare nonformală acolo.” – a explicat directorul Casei de Cultură a Studenților Brașov, Adrian Amăricuței.

Costul cursului este de 650 lei, însă persoanele care vor achita integral suma, până la data de 18 martie, vor beneficia de o reducere de 30%, costul cursului ajungând astfel la 455 lei. În cazul celor care vor achita un avans de 200 lei, până la aceeași dată, se va aplica o reducere de 20%, astfel taxa de participare la curs fiind de 520 lei. Limita de particdipare la curs este de maxim 20 de persoane.

Compania care livrează acest curs de specializare este S.C. Core Fusion S.R.L, un furnizor de formare continuă, autorizat de către Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților, din Municipiul București.

„SC. Core Fusion SRL este un frunizor de educație nonformală din București, ei au toate acreditările și autorizările necesare, sunt partenerii noștri. Practic îi contactăm pe dânșii și organizăm cursuri la nivel local. În județul Covasna este pentru prima dată când organizăm acest curs, în schimb, în Brașov organizăm aceste cursuri de doi ani de zile.” – a mai spus Adrian Amăricuței.

Actele necesare înscrierii și participării la curs sunt: Certificatul de naștere, Cartea de identitate, Diploma de studii de licență (în cazul în care participanții nu au absolvit studiile superioare, aceștia vor beneficia de o adeverință din partea furnizorului de formare, care va certifica participarea și competențele dobândite, însă aceștia nu vor putea susține examenul final în vederea obținerii diplomei acreditate ANC), Certificat de căsătorie (dacă este cazul). Actele sunt necesare doar în copie și pot fi aduse și în prima zi de curs.

Înscrierile se pot face pe adresa de email: [email protected], cu atașarea unui CV actualizat, până la data de 22 martie a.c..

. . Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail