Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe a dat, miercuri, startul înscrierilor pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului-Concurs DbutanT, dedicată în acest an actorilor aflaţi la început de drum.

Potrivit organizatorilor, festivalul se va desfăşura în perioada 13-19 octombrie a.c., iar conform regulamentului în concurs se pot înscrie absolvenţii de universitate, master sau doctorat în teatru, secţia actorie din promoţiile 2022, 2023 şi 2024.

Nominalizarea tinerilor actori se va face prin e-mail, pe adresa [email protected], până la 15 august şi va fi însoţită de CV-ul acestora, precum şi de filmarea spectacolului pentru care se face înscrierea. Spectacolele participante vor fi selecţionate de Consiliul Artistic al Teatrului „Andrei Mureşanu”.

„Juriul de anul acesta care va desemna marele câştigător ce va fi angajat imediat după festival la Teatrul „Andrei Mureşanu” este compus din Oskaras Korsunovas, Maia Morgenstein, Radu Afrim, Aura Corbeanu şi Oana Bucur. Menţionăm că fiecare membru al juriului va susţine şi un atelier specific zonei lui de expertiză”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook.

Conducerea Teatrului „Andrei Mureşanu” a precizat că DbutanT este singurul festival de teatru din ţară care se adresează artiştilor debutanţi, iar acesta s-a bucurat până acum de un adevărat succes atât în rândul artiştilor aflaţi la început de carieră, cât şi în rândul publicului, sălile fiind arhipline la toate reprezentaţiile.

„Fiecare ediţie este dedicată unei categorii artistice. Astfel ediţia I a fost dedicată actorilor, a doua regizorilor, a treia scenografie, a patra compozitorilor de muzică de teatru sau coregrafilor (…) Conceptul gândit de organizatori la iniţierea acestui program, structurat în proiecte anuale, are la bază tocmai această ciclicitate, astfel că în ediţiile viitoare categoriile artistice sunt reluate în aceeaşi ordine, fiind dedicate noilor generaţii de absolvenţi de facultate, master sau studii doctorale”, a menţionat declarat managerul teatrului, Anna Maria Popa.

 Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail