Data limită pentru depunerea cererilor de finanțare a fost 27 septembrie, iar lista cu proiectele câștigătoare a fost publicată pe site-ul fundației, www.hka.ro.

Pentru acest program a fost alocată suma de 30.000 de lei, scopul fiind de a aduce la cunoștința tinerilor avantajele pe care le prezintă județul Covasna, din punct de vedere cultural, economic, de ce nu și social, pentru a încetini procesul de migrație al tinerilor către străinătate, sau alte zone ale țării, conform organizatorilor.

Pe adresa Fundației Comunitare Covasna au sosit 49 de aplicații, în valoare totală de 57.252, dintre acestea 36 urmând să fie sponsorizate cu sume cuprinse între 500 și 1.350 de lei.

Majoritatea aplicanților, 22 la număr, au provenit de la școli din Sfântu Gheorghe, dar au depus cereri de sponsorizare și 21 de reprezentanți ai școlilor din mediul rural, 4 cadre didactice din Târgu Secuiesc, iar câte o solicitare a venit de la școli din orașele Covasna și Târgu Secuiesc.

În total vor beneficia de pe urma acestui program 1.494 de copii și 117 însoțitori, din 36 de grupe, conform informațiilor oferite ieri de către reprezentanții Fundației. Astfel, vor avea parte de excursii gratuite 16 grupe de la școli din Sfântu Gheorghe: Colegiul Național „Szekely Miko”, Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, Școala Specială, Şcoala gimnazială „Váradi József”, Școala Gimnazială „Ady Endre”, Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Liceul de Artă „Plugor Sándor” și Liceul Tehnologic „Puskas Tivadar”.

Conform aceleiași surse, elevi ai Liceului Tehnologic „Gábor Áron” și ai Liceului Teologic Reformat din Târgu Secuiesc vor beneficia, de asemenea, de câte o excursie gratuită, în valoare de 800, respectiv 900 de lei.

O grupă de elevi de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, din Întorsura Buzăului va fi sponsorizată cu suma de 900 de lei.

Vor mai primi sumele solicitate școli din Valea Crișului, Lemnia, Arcuș, Petriceni, Sânzieni, Bățanii Mici, Micfalău, Bățanii Mari, Reci, Cernat, Malnaș, Boroșneu Mare, Păpăuți, Valea Zălanului și Filia.

„Fundația Comunitară are obiectivul de a întări relațiile în interiorul comunității locale. Pentru aceasta sunt importante multe lucruri: încrederea între membrii comunității, empatia, sensibilitatea la adresa comunității. De aceea este important să ne cunoaștem pe noi înșine, locul, comunitatea în care trăim. Nu putem să ne disociem de mediul în care trăim și de tot ce este în jurul nostru. De aici a pornit ideea de a-i sensibiliza din timp pe tineri cu privire la locul în care trăiesc. (…) Foarte mulți dintre ei pleacă și poate că prin acest program putem să contribuim la cunoașterea zonei – cu cât află mai multe lucruri despre locul în care trăiesc, inclusiv posibilitățile de a duce un trai decent și care sunt resursele locale cu care putem să operăm în beneficiul nostru și al comunității, poate că se mai stopează acest proces. Pentru noi, ca fundație, partea de educație comunitară este pe primul loc.” a declarat Bereczki Kinga, directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna.

 

Oana-Mihaela Bărzic

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail