Simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat începe astăzi, 18 martie, cu proba de limba și literatura română.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/ frecvență redusă, învățământ de masă.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, astăzi, în 18 martie 2019 se va desfășura simularea probei E) a) – probă scrisă la Limba şi literatura română; mâine,  19 martie 2019- simularea probei E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă, în 20 martie 2019 – simularea probei scrise E) c) – proba obligatorie a profilului, iar în 21 martie 2019 – simularea probei scrise E) d) –proba la alegere a profilului şi specializării – probă ce se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a).

În 29 martie 2019 este programată afișarea rezultatelor.

Săptămâna trecută, elevii de clasa a VIII-a, dar și cei de –a VII-a au participat la simularea Evaluării Naționale.

Luni, 11 martie, ei au susținut simularea probei de limba și literatura română, la care au fost prezenți 1931 elevi de clasa a VII-a și  1889 elevi de clasa a VIII-a din județ. La această probă s-au înregistrat 4 elevi eliminați, conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Marți, 12 martie, elevii de clasele a VII-a și a VIII-a au susținut simularea la matematică, iar miercuri, 13 martie, cea la limba maternă, probele derulându-se fără incidente. În 22 martie este programată afișarea rezultatelor.

Conform Ordinului de Ministru, rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018 – 2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.  La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real  și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Ana Ciorici COSTACHE

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail