. . La sfârșitul săptămânii viitoare, la nivel internațional, va fi celebrată Ziua Familiei, prilej prin care voluntarii Asociației „Salvatore” vor fi din nou la dispoziția cetățenilor municipiului Sfântu Gheorghe, marcând evenimentul prin diverse activități. 

Duminică, 15 mai a.c., între orele 10:00 și 14:00, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, Asociaţia „Salvatore” va pune la dispoziţia locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe un cort în care se vor efectua măsurări de tensiune şi de glicemie. Cortul va fi amplasat în Parcul Central „Elisabeta”, iar voluntarii Asociației „Salvatore” vor sta la dispoziția tuturor celor care le vor trece pragul.

„Am făcut această acțiune și anul trecut și vrem să o repetăm și anul acesta. În cadrul acțiunii de anul trecut am măsurat 100 de glicemii și tensiuni și am facut o prezentare de prim ajutor.” – a spus președintele Asociației „Salvatore”, Buna Hunor.

La fel ca și anul trecut, pentru a marca evenimentul într-un mod deosebit, începând cu ora 12:00 voluntarii vor efectua o prezentare de prim-ajutor pe un manechin, demonstrație la care sunt aşteptaţi să ia parte toţi cei intreresaţi, în număr cât mai mare.

Organizația Națiunilor Unite a declarat anul 1994 „Anul Internațional al Familiei” pentru a iniția și susține un plan global de măsuri care să vină în ajutorul familiei, iar mai apoi, începând cu 1995, Ziua Internațională a Familiei s­a sărbătorit anual pe data de 15 mai.

În România, cele mai frecvente probleme ale familiei sunt violența asupra femeii sau, mai rar, asupra bărbatului, abuzul sexual asupra unuia dintre parteneri, violența asupra copiilor, abuzul prin neglijență, abuzul emoțional și sexual asupra copilului. Cauzele specifice țării noastre sunt în principal sărăcia și lipsa educației dar, de multe ori, necunoașterea propriilor drepturi, a unor norme după care trebuie să se desfășoare viața de cuplu, frica, neîncrederea în instituțiile care asigură ajutor, lipsa informațiilor în ce priveste existența acestor instituții și ce servicii oferă ele, duc la persistența problemelor.

Ioana Ardeleanu

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail