. . Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) a sărbătorit, vineri, împlinirea a 20 de ani de la înființare.
Cu acest prilej, la un restaurant din Sfântu Gheorghe a fost organizată o festivitate la care au participat numeroși invitați –printre care persoane care au contribuit la înființarea Asociației, membri ai acesteia, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai diverse instituții, reprezentanți ai mediului de afaceri din țară, dar și din Ungaria.
Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna s-a înfiinţat în 1996, cu aproximativ 21 de membri, ideea aparținându-i lui Orban Arpad, președinte al Consiliului Județean Covasna, la vremea respectivă. În prezent, ASIMCOV are în componență peste 500 de membri. Printre obiectivele Asociației se numără atragerea fondurilor de finanţare şi folosirea lor în regiune, participarea la întâlnirile oamenilor de afaceri, seminarii, conferinţe, târguri şi expoziţii interne şi internaționale, asigurarea participării membrilor la cursuri de perfecţionare şi instruire, formarea grupurilor profesionale în diferite domenii – pentru ca transferul de informaţii şi menţinerea relaţiei cu membrii să devină mult mai eficientă; dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu organizaţiile similare.
„Asociaţia a fost înfiinţată în 1996. Eu consider că reprezintă un efort deosebit ca o asociație să ajungă la împlinirea a 20 de ani (…). Această organizație a fost concepută și realizată de către domnul Orban Arpad – președinte al Consiliului Județean, la acea vreme (…).” – a declarat, în cadrul festivității, președintele ASIMCOV, Bagoly Miklós-Levente, care a prezentat, apoi, câteva dintre activităţile derulate în cei 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei.
În cadrul Asociaţiei s-a conturat ideea înfiinţării Incubatorului de Afaceri din municipiu, care anul acesta a împlinit zece ani de la înfiinţare.
Printre evenimentele organizate de ASIMCOV se numără conferinţe dedicate mediului de afaceri, „Zilele întreprinzătorilor”, festivaluri gastronomice, precum „Parada cârnaţilor” şi Festivalul preparatelor la ceaun. Asociaţia s-a implicat în diverse proiecte internaţionale şi a stabilit legături cu reprezentanţi ai mediului economic din Ungaria şi nu numai. Sub egida ASIMCOV, la Sfântu Gheorghe, s-au înfiinţat clustere, care, la rândul lor, au depăşit, prin activitatea şi proiectele derulate, graniţele ţării.
Detalii pot fi aflate accesând site-ul ASIMCOV, www.asimcov.ro.
Ana Alina Costache