O nouă  ediție a Festivalului Sepsi jazz & blues la care  participă  artiști români și internaționali, ce are drept scop promovarea  acestor genuri muzicale prin muzică live, are loc la Sfântu Gheorghe, în perioada 23-24 iunie a.c..  

Evenimentul, aflat la a doua ediție, este  organizat de Asociația Sepsi Jazz & Blues în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Kónya Ádám, și  va avea loc în Parcul Memorial ’56 din municipiu ( curtea Liceului de Arte „ Plugor Sandor”)

Potrivit organizatorilor, pe lângă recunoașterea profesională, selecția și invitarea artiștilor s-a bazat pe două criterii importante: în primul rând, aceștia trebuie să fie cunoscuți în regiune, având deja concerte la Sfântu Gheorghe sau în regiune, iar în al doilea rând, trebuie să fie invitate trupe noi, mai puțin cunoscute, care pot oferi publicului o nouă experiență în domeniu și descoperirea unor artiști noi și valoroși.

„Din acest ultim punct de vedere, s-a ales CONDREA OVIDIU QUARTET, un nou-venit în genul jazz-rock românesc, care poartă și numele bateristului născut la Sfântu Gheorghe, respectiv o formație din  scena maghiară de stil jazz-fusion, cu Frankie Látó, un violonist de jazz de înaltă calificare și trupa sa FRANKIE LATO QUARTET.

Cunoscutul saxofonist, de renume internațională, NICOLAS SIMION, cine trăiește în Germania, va cânta alături de doi tineri muzicieni, vibrafonistul RĂZVAN FLORESCU și pianistul ANDREI PETRACHE cine a fost prezent cu trioul său la festivalul de anul trecut.

O altă trupă cunoscută publicului din Sfântu Gheorghe, este CANARRO din Budapesta, stilul lor combinând swingul manouche din Europa de Vest cu muzica de salon din Budapesta din secolul trecut, cu o notă de Paris și libertatea muzicii de jazz.

Marele exponent român al genului blues autentic, „SIR” VALI RĂCILĂ, va concerta alături de muzicienii de la Free Connection din Sfântu Gheorghe, un grup care activează de peste 20 de ani și care creează întotdeauna o atmosferă de concert extraordinară.

Capul de afiș al serii de vineri vine din Ungaria, JUMPING MATT & HIS COMBO, condus de cântărețul la muzicuță, MÁTYÁS PRIBOJSZKI, al cărui stil muzical unic este, în esență, vesel, atmosferic, pozitiv „west coast jump”, o muzică live exigentă, de calitate, plină de improvizații, cu elemente de blues, swing, boogie-woogie și rock and roll, toate condimentate cu un soul subtil și un aer funky.

Trupa care va închide festivalul sâmbătă seara vine din Italia. Este vorba de un cvartet condus de bandoneonistul DANIELE DI BONAVENTURA (un instrument asemănător acordeonului), care va transmite emoții mediteraneene la intersecția dintre etno și jazz, tango și improvizație, departe de manierisme seci sau experimente intelectuale”, se arată în comunicatul transmis către Mesagerul de Covasna, de reprezentantul  Casei de Cultură „Konya Adam”.

PROGRAM:

  1. 06. – Vineri

18:00 – CONDREA OVIDIU QUARTET (RO)

19:30 – CANARRO (HU)

21:00 – PRIBOJSZKI MÁTYÁS – JUMPING MATT & HIS COMBO (HU)

  1. 06. – Sâmbătă

16:30 – SIR VALI RĂCILĂ AND FRIENDS (RO)

18:00 – FRANKIE LATO BAND (HU)

19:30 – NICHOLAS SIMION TRIO (DE / RO)

 21:00 – DANIELE DI BONAVENTURA QUARTET (IT)

Biletele și abonamentele pentru festival pot  fi achiziționate online, pe www.bilete.ro, de la Biroul Municipal de Organizare Culturală din centrul orașului sau de la fața locului, la prețul de 60 lei (preț întreg); 40 lei (preț redus pentru elevii peste 12 ani și pensionari); 100 lei (abonament pentru două zile de festival).

„Îi așteptăm cu drag pe toți cei care sunt în căutarea unei experiențe muzicale deosebite și a unor specialități culinare și de băutură!”, transmit organizatorii.

Maria Crețu-Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail