„Artă a la Cluj”, o expoziție cuprinzând lucrări ce ilustrează frumusețile județului Cluj, va fi prezentată, la Sfântu Gheorghe.

Expoziția, organizată sub egida „Centenar România”, cuprinde lucrări realizate de elevii Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca, în taberele de creație din perioada 2009-2017, și este adusă la Sfântu Gheorghe, în baza colaborării dintre această instituție și Școala de Arte și Meserii Populare din Sfântu Gheorghe.

„Este vorba despre o expoziție de prezentare a frumuseților județului Cluj, respectiv vă invităm să vizitați o expoziție unei generații care se află la începutul dezvoltării în ceea ce privește arta”, au transmis organizatorii, care au precizat că evenimentul face parte din programul manifestărilor legate de împlinirea semicentenarului Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe.

Vernisajul va avea loc astăzi, 11 octombrie, la ora 17,00, la „Galeria Köntés”, din strada Ciucului 5. A, (Magazinul de Cafea „Angelo”). Lucrările vor fi expuse acolo până în data de 20 octombrie.

„Aceste lucrări, rod al unei munci asidue a foştilor şi actualilor cursanţi – care se întinde pe parcursul a opt ani, în cadrul mai multor tabere de arte plastice organizate de către Şcoala de Arte Cluj între anii 2009-2017 – reprezintă o edificatoare dovadă a continuităţii eforturilor instituţiei, în planul valorificării cât mai optime a resurselor culturale şi turistice ale Clujului, iar lucrările sunt obiectul unei expoziţii itinerante în România şi Republica Moldova, care a debutat la Reşiţa, a continuat la Târgu Jiu, Zalău, Suceava, în municipiul Hînceşti – Republica Moldova, apoi la Botoşani şi Satu Mare. Iată-ne acum şi în municipiul Sfântu Gheorghe! Este minunat ca în Anul Centenarului, prin acţiunea noastră să aducem celor din această parte de ţară gândul bun, al Clujului şi al clujenilor! Sperăm ca publicul din Sfântu Gheorghe să savureze aceste lucrări şi apoi, pornind de la ele, să vină şi să viziteze judeţul nostru pentru a-i admira frumuseţile. Referitor la expoziţie, aceasta e una  de prezentare a judeţului Cluj, conţinând lucrări în care au fost imortalizate, prin mijloacele artei plastice, de la obiective turistice până la lucrări arhitecturale, statui ale unor personalităţi ale zonei sau pur şi simplu râuri şi peisaje din natura judeţului, toate obiectivele bucurându-se de o binemeritată notorietate, precum:  Complexul Muzeal <<Octavian Goga>> – Ciucea, Castelul Bánffy de la Bonţida, Biserica de lemn de la Nicula, Complexul arhitectural de la Tăuşeni – comuna Bonţida, Cetatea Dăbâca, stufărişurile de la Sic, Crişul Repede, lacul Tarniţa, cascada „Vălul Miresei” din Răchiţele, Catedrala armeano-catolică <<Sfânta Treime>> din Gherla, Barajul Tarniţa, Cheile Turzii, lacul „Laguna Albastră”, Salina Turda, Mormântul lui Mihai Viteazul, etc.”- au transmis reprezentanții Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca.

În cadrul colaborării dintre cele două Școli Populare, săptămâna trecută, o expoziție covăsneană a fost prezentată la Cluj.

Este vorba despre expoziția „Povești din inima țării”, realizată de Școala Populară de Arte și Meserii- Sfântu Gheorghe, și dedicată Centenarului Marii Uniri, dar și aniversării a 50 de ani ai instituției covăsnene.

În cuvântul său, Gaj Nandor, managerul Şcolii de Arte a şi Meserii din Sfântu Gheorghe a ţinut să sublinieze de asemenea faptul că municipiul Cluj-Napoca este cel de-al treilea centru cultural al expoziţiei itinerante, aceasta urmând să plece, de la Cluj-Napoca, în municipiul Zalău. Expoziția Școlii Populare de Arte și Meserii – Sfântu Gheorghe cuprinde obiecte de mobilier pictat, fotografii reprezentative pentru județul Covasna, dar nu numai.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail