Aproximativ 300 de sportivi din toată ţara vor participa la Campionatul naţional de orientare în alergare, care se va desfăşura în judeţul Covasna în perioada 10-12 septembrie.

Competiţiile de individual şi ştafetă la sprint urban, distanţă medie şi lungă vor avea loc în Rezervaţia Naturală Mestecănişul de la Reci, în oraşele Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc şi împrejurimile acestora.

Festivitatea de deschidere este programată vineri, de la ora 17,30, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe şi va fi urmată de la ora 18,00 de Sepsi Grand Prix, o cursă demonstrativă de sprint urban, independentă de etapele campionatului.

Sâmbătă, de la ora 9,30 va avea loc cursa pe distanţă medie în Mestecănişul de la Reci, urmată de la ora 15,45 de proba de ştafetă, iar duminică, de la ora 9,00 va avea loc tot aici concursul de orientare pe distanţă lungă şi proba de sprint urban la Târgu Secuiesc de la ora 17,00.

Concurenţii vor trebui să treacă prin mai multe puncte prestabilite şi să decidă ce traseu vor urma pentru a ajunge la linia de sosire în cel mai scurt timp posibil. Punctele vor fi marcate pe hărţile distribuite la startul curselor.

Potrivit organizatorilor, deşi orientarea în alergare nu este un sport nou în România, acesta nu se bucură de o foarte mare popularitate, motiv pentru care evenimentul îşi propune să popularizeze acest sport.

Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Orientare în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal VSK Csikszereda Miercurea Ciuc, în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna, municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc.

 Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail