Un număr de 1498 de cereri, pentru o suprafaţă de 4929,13 hectare au fost depuse până ieri, 12 martie, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2018, conform datelor centralizate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare, Cererile Unice de Plată se depun la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, în perioada 01 martie – 15 mai 2018.

Datele oferite de către reprezentanții APIA Covasna, arată că până ieri, 12 martie a.c.,  au depus cereri unice de plată la nivelul județului Covasna un număr de 1498 de fermieri, pentru o suprafață de 4929,13 hectare. Potrivit conducerii APIA Covasna, campania de primire a cererilor unice de plată în anul 2018 decurge în  bune condiții.

La nivel național, un comunicat postat ieri, 12 martie, pe site- APIA, www.apia.org.ro, se arată că până la acel moment au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2018, un număr de 79.393 cereri, pentru o suprafaţă de 221.301 hectare.

„Reamintim că în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 15/17.01.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul MADR şi al APIA, Cererile Unice de Plată se depun în intervalul 1 martie – 15 mai 2018 la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti. Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite! În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele județene APIA, iar în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.”-  se arată într-un comunicat de presă postat ieri pe site-ul APIA, www.apia.org.ro.

Pentru a utiliza eficient timpul APIA, fermierii au fost programați la sediile instituției, în vederea depunerii cererii și a documentelor necesare, și au primit invitații în acest sens.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail