Consiliul Judeţean Covasna a lansat o aplicaţie mobilă prin intermediul căreia turiştii pot obţine informaţii despre atracţiile turistice, unităţile de cazare şi evenimentele organizate în zonă.

Dezvoltatorul aplicaţiei, Ionuţ Munteanu, a declarat că aceasta e disponibilă în trei limbi – română, maghiară şi engleză.

„Consiliul Judeţean Covasna este primul din România care ridică o platformă de comunicare atât prin intermediul dispozitivelor mobile, cât şi web. Cu această platformă a realizat trei obiective. În primul rând a creat o bază de date unitară şi uniformă, un adevărat sistem GIS de informaţii turistice. Tot ce ţine de Covasna, din punct de vedere al atracţiilor şi informaţiilor turistice, va fi stocat unitar şi uniform într-un singur loc. Al doilea lucru, îşi promovează destinaţia în mediul digital al aplicaţiilor mobile. Oricine va căuta destinaţia Covasna în AppStore au Google Play va găsi o aplicaţie destul de bine făcută, spunem noi, cu informaţii consistente şi, mai ales, informaţii de natură oficială. Şi al treilea lucru, aplicaţia mobilă este şi un ghid turistic al zonei. Ne aşteptăm ca oricine vizitează Covasna să aibă un ghid digital util la îndemână, cu care poate găsi de la restaurante, muzee, parcuri, informaţii despre tot felul de activităţi şi lucruri care se pot face aici”, a afirmat Munteanu.

Potrivit acestuia, platforma operează în „regim colaborativ”, adică fiecare pagină poate fi gestionată de către cei care administrează unităţile de cazare sau obiectivele turistice.

„Ceea ce doreşte Consiliul Judeţean este de a da acces comunităţii să contribuie, bineînţeles, benevol, dar în interesul lor, cu informaţii proaspete, la zi, despre afacerile lor. Ne dorim ca acest proiect să reuşească şi să genereze (…) o impresie bună despre Covasna. Deşi este o zonă unde vedem că sunt foarte multe obiective turistice parcă din altă epocă, Covasna nu se dă înlături să folosească digitalul, on-line-ul şi bloggeri pentru a se promova”, a adăugat Ionuţ Munteanu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert a precizat că aplicaţia se află în fază de testare şi că aşteaptă feed-back de la cei care o folosesc.

Aceasta poate fi descărcată gratuit de pe site-ul www.visitcovasna.com, fiind disponibilă şi în Google Play şi AppStore pentru toate dispozitivele Android şi iOS.

Consiliul Judeţean Covasna a declarat anul 2017 „Anul turismului în judeţul Covasna”, propunându-şi să intensifice campaniile naţionale şi internaţionale de promovare a obiectivelor turistice din judeţ în scopul creşterii afluxului de turişti.

Anul trecut, în luna septembrie, prin votul publicului şi al unor specialişti, au fost desemnate cele „Şapte minuni turistice ale judeţului Covasna”: Muntele Puturosu din Balvanyos, conacul Damokos Gyula din Cernat, biserica „Sfântul Emeric” din Ghelinţa, calea ferată forestieră cu ecartament îngust de la Comandău, biserica din Aita Mare, Mestecănişul de la Reci şi Cheile Vârghişului, care vor fi promovate la târguri de turism interne şi internaţionale, dar şi prin intermediul unor cărţi de colorat şi puzzle-uri destinate copiilor şi adulţilor.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail