COMUNICAT DE PRESĂ
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2012 inclusiv, primeşte Cererile de ajutor pentru Măsura 2.1.5. – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul (b) păsări, acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente pentru o perioadă de minim 5 ani de la data de 16 octombrie 2012.
Solicitanţi – exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor, autorizate sanitar – veterinar, care îşi asumă angajamente voluntar în favoarea bunăstării animalelor.
Criterii generale de eligibilitate:
- deţine autorizaţie/ii sanitar veterinar pentru toate exploataţia/ile comerciale;
- se angajează să menţină condiţiile de bunăstare şi să respecte cerinţele specifice subpachetelor pentru care aplică pe o perioadă de minim 5 ani, de la data de 16 octombrie 2012;
- sa respecte cerinţele legale în materie de gestionare împreună cu bunele condiţii agricole şi de mediu, conform OMADR/OMMP/ANSVSA nr. 187/2155/42/2011 aplicabile terenurile agricole apartinând solicitantului precum şi activităţilor agricole desfăşurate de catre acesta pe toată durata angajamentului, de 5 (cinci) ani, după caz.
Cererea de ajutor va fi completată on-line de către solicitant, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea on-line, cererea se tipăreşte şi se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al solicitantului.
Cererea de ajutor este însoţită, obligatoriu, de următoarele documente:
♦ Copie CUI;
♦ Copie buletin/carte de identitate a titularului / administratorului / reprezentantului legal / împuternicitului;
♦ Copie autorizaţie/ autorizaţii sanitar-veterinară/e deţinută/e;
♦ Copia schiţei adăposturilor pentru fiecare exploataţie (din care să reiasă adresa şi suprafaţa spaţiilor de cazare/spaţiul maxim de cazare pe hale/cuşti îmbunătăţite);
♦ Program de iluminat: vară/ iarnă (funcţie de dată schimbării orei) care să conţină intervalul orar pe perioade, în funcţie de tehnologia de creştere;
♦ Copia după notificarea crescătorului de păsări către DSVSA judeţeană a densităţii practicate în bunăstarea minimă (conform Ordinului ANSVSA nr. 30/2010 şi/sau conform Ordinului ANSVSA nr. 63/2012 );
♦ Graficul anual estimativ de livrare;
♦ Graficul anual estimativ de populare,
♦ Mişcarea anuală estimata a efectivelor de găini ouătoare/rase grele în cazul inexistenţei livrarilor către abator;
♦ Document coordonate bancare,
♦ Împuternicire şi copii după actele de identificare ale împuternicitului, dacă este cazul.
Pentru categoriile de pui de carne şi/sau pui de curcă, se estimeaza efectivul ce urmează a fi livrat la abatorizare în perioada 16 octombrie 2012 -15 octombrie 2013 (6.5 / 3.7 cicluri pe an).
În cazul în care beneficiarul nu are livrări către abator pentru categoriile de găini ouătoare / găini rase grele, se estimează efectivul mediu anual.
SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE