Asociaţia Grup de Acţiune Locală (GAL) „Sepsi” a lansat primul apel de proiecte din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală 2024-2029, având ca obiectiv incluziunea socială şi reducerea riscului de sărăcie în municipiul Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor GAL Sepsi, intervenţiile finanţate vizează în special cele trei zone urbane marginalizate ale oraşului, respectiv cartierele Orko, Ciucului şi Câmpul Frumos, şi se axează pe îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, protecţia mediului şi stimularea creşterii economice.

Valoarea totală a apelului este de 3,41 milioane de euro, iar proiectele pot avea un buget minim eligibil de 201.000 de euro. Termenul limită pentru depunerea fişelor de proiect este 7 august 2025, ora 16.00.

Sunt eligibile entităţile cu sediul în Sfântu Gheorghe, care deţin acreditare, licenţă sau aviz de funcţionare în domenii precum educaţia, serviciile sociale, ocuparea forţei de muncă sau formarea profesională a adulţilor şi care propun intervenţii corelate cu strategia locală pentru incluziune socială.

Printre intervenţiile finanţate se numără servicii de acompaniere pentru integrarea socială, programe before şi after school cu masă caldă şi transport, activităţi extracurriculare pentru copiii vulnerabili, măsuri de integrare profesională pentru tineri şi femei, în special din comunitatea romă, servicii sociale pentru vârstnici vulnerabili, consiliere pentru părinţi şi copii, precum şi campanii de prevenţie şi educaţie pentru sănătate.

„În cadrul prezentului apel de proiecte, valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 201.000 de euro, respectiv 1.000.135,8 RON, iar valoare maximă eligibilă a unui proiect depus poate varia în funcţie de tipul activităţilor de bază alese de către solicitant, respectiv de valoarea indicatorilor asumaţi la fiecare activitate de bază, dar fără a depăşi suma totală alocată prezentului apel, adică 3.410.000 de euro, respectiv 16.967.478 RON. Solicitanţii eligibili la prezentul apel al Asociaţiei Grup de Acţiune Locală „Sepsi” sunt acele entităţi care au sediul la Sfântu Gheorghe, dispun de acreditare/licenţă/aviz de funcţionare în domenii cum ar fi educaţie, servicii sociale, ocupare sau formare profesională a adulţilor şi care planifică activităţi corelate cu intervenţiile Strategiei de Dezvoltare Locală pentru incluziune socială în Municipiul Sfântu Gheorghe, 2024-2029 (SDL), adresate persoanelor din teritoriul municipiului care trăiesc în risc de sărăcie, cu privire speciale la persoanele care au domiciliul în cele trei zone urbane marginalizate, vizate de SDL”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES.

Intervenţiile sunt finanţate din Fondul Social European Plus (FSE+), prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027, iar detalii suplimentare despre apel şi documentaţia necesară pot fi consultate pe site-ul www.galsepsi.ro.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: https://galsepsi.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail