. .

„Doresc să vă sesizez prin prezenta, o situaţie deosebit de neplăcută ce se derulează de sâmbătă, în faţa Tribunalului Covasna (implicit a Judecătoriei Sfântu Gheorghe): s-a pornit la decopertarea trotuarului, la un asemenea mod că ieri (n.red.- luni), la orele 16:00 abia se putea păşi afară din instanţă, iar azi-dimineaţă (n.red.- marţi), la orele 7:30, abia se putea urca pe aleea de intrare a instanţei. Am încercat să purtăm un dialog cu cei ce execută lucrările, să întrebăm dacă nu ar fi fost normal să pună un pod din lemn, ceva provizoriu, pe care să se poată circula, iar dumnealor ne-au spus să ne adresăm Primăriei Sfântu Gheorghe, pentru ca ei sunt doar executanţi!

Azi (n.red.- marţi), luând legătura cu respectiva primărie, ni s-a răspuns că la nivelul lor nu s-a ştiut de asemenea lucrări!!!!

Deci, despre ce vorbim???? Nu numai pentru angajaţii instanţelor e dificil să intre/să iasă din curtea instituţiei, dar şi pentru justiţiabili, care sunt şi bătrâni, şi bolnavi. De asemenea, autoturismele instituţiei sunt blocate în curte, deoarece nu s-a anuntat de vineri – aşa cum ar fi fost normal – că se execută o asemenea lucrare, ca să fie scoase maşinile!

Cred că trebuie luată o poziție fermă faţă de tot felul de atitudini persiflante pe care le adoptă angajaţii primăriei,  care sunt responsabili de toată această debandardă  care domneşte în oraşul Sfântu Gheorge! Nemaivorbind de faptul că atât trotuarul cât şi asfaltul din zonă erau în bună stare, şi totuşi s-a pornit la decopertare şi reasfaltare, numai ca să se consume nişte fonduri!!! Iar unde ar trebui făcute asemenea lucrări, nu se fac; sunt ignorate o serie de zone ale oraşului la care ar trebui intervenit!”, menționază  locuitorul oraşului Sfântu Gheorghe în sesizarea transmisă marţi către redacţia Mesagerul de Covasna.

Deoarece rolul redacţiei noastre este de a răspunde solicitărilor cititorilor noștri, am luat legătura cu domnul primar, Antal Arpad, pentru a oferi un răspuns în acest sens. Acesta a declarat:„Dacă organizatorul de şantier a făcut greşeli, este evident, responsabilitatea constructorului, pentru că în momentul în care începe o investiţie, noi predăm strada respectivă. Tot ce se întâmplă pe perioada investiţiei, este responsabilitatea constructorului. În ceea ce priveşte de ce s-a făcut investiţia, noi în 2009 am depus acest proiect „Plan integrat de dezvoltare urbană”, care include restaurarea Casei Bene, cantina socială, părculeţul din spatele bibliotecii, piaţa centrală şi alte 18 străzi care erau incluse în acel proiect, printre care  şi Kriza Janos. O stradă nu este finalizată, în rest toate sunt terminate. Deci, această stradă face parte din acel mare  proiect. Este o investiţie în care noi avem o contribuţie de doar 2%. Nu era în stare perfectă această stradă; într-adevăr sunt alte străzi care sunt puţin mai proaste, dar nu se pot lua banii dintr-un loc şi duşi în alt loc. Asta este situaţia. Într-adevăr, strada Kos Karoly este într-o situaţie mult mai proastă, şi ne-am fi dorit să facem acolo. Avem şi banii, acum chiar ieri am reuşit să semnez şi contractul de prestări servicii, deci se va face şi acolo, dar nu se pot muta banii dintr-un proiect în altul.”

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail