Ansamblul „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură Întorsura Buzăului demarează un proiect constând în prezentarea gratuită a unor spectacole de muzică și dans popular românesc, în scopul revigorării activității culturale din anumite localități covăsnene.

Primul spectacol din cadrul acestui proiect este programat duminică, 22 octombrie, de la ora 16.00, la Căminul Cultural din Zăbala.

„Ținând cont că ponderea românilor din totalul locuitorilor comunei Zăbala este de 23%, vom susține un spectacol de muzică și dans popular, în mod deosebit pentru aceștia. Dorim să derulăm astfel de spectacole, gratuite, în mai multe localități din județ în care activitatea culturală este mai puțină și în special acolo unde românii sunt mai puțini și nu prea s-au făcut spectacole și acolo unde activitățile culturale românești sunt mai puține. Aceste evenimente se vor derula în cadrul proiectului <<Cântec, joc și voie bună>>, pe care îl derulăm cu sprijinul Centrului de Cultură al județului Covasna și mulțumesc Centrului, pe această cale. Duminică, la Zăbala, vom oferi primul spectacol din cadrul proiectului, un spectacol de două ore, cu dansuri populare, soliști vocali și instrumentiști.”- a declarat directorul Casei de Cultură Întorsura Buzăului, Costică Oltean, coordonator al proiectului și al Ansamblului „Cununa Carpaților”.

Potrivit acestuia, în afară de Ansamblul „Cununa Carpaților” va susține un spectacol și solistul George Burnichi.

„Noi am invitat și Asociația Cultural Creștină <<Căciula>> din Zăbala să fie alături de noi și va urca pe scenă și solistul local George Burnichi. De altfel, din fiecare localitate vom încerca să atragem alături de noi, pe scenă, artiști, deci îi invităm și pe oamenii locului să prezinte programe culturale. Îi așteptăm pe toți iubitorii muzicii și dansului popular la spectacolul de duminică! Va fi un eveniment de excepție!”- a declarat coordonatorul Costică Oltean.

Acesta a menționat că proiectul „Cântec, joc și voie bună” se va derula până la finele anului și că deja se poartă discuții în acest sens, cu alte localități care să găzduiască spectacole.

„Proiectul se va desfășura până la sfârșitul acestui an și pentru că se apropie și sărbătorile de iarnă, ne gândim ca în programul specacolelor noastre să adăugăm și colinde de Crăciun!”- a spus Costică Oltean.

Înființat cu ani în urmă, Ansamblul „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură Întorsura Buzăului a susținut numeroase spectacole, în țară și în străinătate, reprezentând cu mândrie țara, județul și orașul Întorsura Buzăului.

Ana Ciorici Costache

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail