downloadTurismul de sănătate trebuie îmbrăcat în ospitalitate, păstrând rigurozitatea actului medical, aducând consumatorul în destinații integrate, a declarat, marți, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea, la deschiderea cele de a IX-a ediții a „Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate”. . .

„Turismul de sănătate este un turism de nișă foarte important pentru noi. Pentru anul viitor, ne propunem organizarea unor simpozioane și conferințe regionale cu participarea medicilor specialiști, conferințe care să vizeze relația medic-turist. În România trebuie să învățăm să îndreptăm actul medical, păstrându-i rigurozitatea, către zona de turism. Să îmbrăcăm actul medical în ospitalitate, ceea ce înseamnă atât punți de relaționare a personalului medical cu clientul, cât și crearea unei ambianțe a locului în care el consumă actul de sănătate, în ambianța destinației turistice, pentru că turistul de sănătate trebuie să simtă că este într-o destinație integrată de sănătate”, a spus Anca Pavel-Nedea.

Președintele ANT a precizat că știe cât de greu este să formezi medici specialiști, în contextul în care nu s-a știut cum să se procedeze pentru ca aceștia să fie păstrați, iar mulți specialiști sunt deja plecați în străinătate.

„Trebuie să ținem cont că, pe lângă partea tehnică, pe lângă grija noastră de a forma următoarele generații de specialiști, de a face investiții în aparatură sau în baze de tratament, este vorba de competitivitate din punct de vedere al destinației turistice integrate. Este vorba despre cum un resort de turism de sănătate poate vinde această experiență pacientului-turist ajuns într-o anumită zonă. Este vorba de dorința oamenilor de specialitate de a transforma un pacient într-un client captiv care se va întoarce atât pentru a-și reface tratamentul, dar și pentru motive de leisure, de a experimenta destinația, de a spune o poveste”, a spus Anca Pavel-Nedea.

Aceasta a adăugat că până ca România să devină o destinație atractivă și competitivă pentru turismul de sănătate mai sunt niște pași de făcut.

„Rolul managerilor de destinații este ca actul legat de turismul de sănătate să fie îmbrăcat în acea promisiune care determină un pacient-turist să revină la noi și nu în alte parte. Avem nevoie în permanență să învățăm, chiar și cei din destinațiile consacrate, vrem să implicăm în demersul dezvoltării turismului de sănătate inclusiv turoperatorii”, a spus Anca Pavel-Nedea.

Fundația Amfiteatru, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, organizează, în perioada 15-17 noiembrie 2016, ediția a IX-a a „Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate”, evenimentul ce se desfășoară sub egida Clusterului Medical „Sănătate România”.

Evenimentul vizează consolidarea relației dintre teorie și practică, dialogul dintre mediul de afaceri și specialiști, dintre autoritățile publice și mediul de afaceri și, mai ales, orientarea spre valorificarea practică a potențialului uman și natural de care dispune România. La manifestare participă medici și specialiști din mai multe țări europene.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail