An de an, conducerea SC TEXTILA OLTUL SA din Sfântu Gheorghe investeşte în utilaje şi în reamenajarea spaţiilor de producţie, lucru ce determină creşterea productivităţii şi a gradului de confort la locul de muncă.
Directorul societăţii, Vlastimir Isakovic, a declarat că cea mai recentă investiţie pe care au început-o în luna octombrie şi care se va finaliza în luna aprilie 2014, o reprezintă achiziţionarea de utilaje în valoare de 1 milion de euro, pentru o linie nouă de finisaj (pentru albit şi vopsit) şi reamenajarea şi remodernizarea halei în care vor fi montate noile utilaje.
„Lucrările de reamenajare şi renovare a halei de 1200 mp, a căror costuri se cifrează în jurul sumei de 200.000 euro, se vor termina primele. Utilajele noi, de ultimă generaţie, pe care le importăm din Germania şi din Italia au fost achitate. O parte dintre acestea ne-au fost livrate iar altele vor ajunge în februarie şi martie. Anul viitor, în luna aprilie trebuie dăm drumul la toată linia nouă” a menţionat directorul Textila Oltul. Potrivit acestuia, achiziţionarea şi punerea în funcţiune a utilajelor noi, care vor înlocui echipemente vechi de 30-40 de ani, vor duce la o creştere substanţială a eficienţei muncii, la linia de finisaj. „ De exemplu, cu o singură ramă de uscat, care e lungă de 36 de metri şi lată de 5 metri, scoatem din funcţiune 4 rame pe care le avem. Cu 4 rame făceam 45 de metri/minut, iar cu o ramă nouă producem 100 de metri/minut. Şi costurile se diminuează, astfel că eficienţa va fi majorată substanţial” a precizat Vlastimir Isakovic. Acesta a adăugat că, datorită lipsei forţei de muncă locale, societatea va investi suma de 400.000 euro într-o hală la secţia externă din localitatea Leordeni, jud Argeş.
An greu, finalizat cu profit
Pentru a face faţă comenzilor venite din partea partenerilor din străinătate, conducerea societăţii Textila Oltul Sfântu Gheorghe a fost nevoită, şi în acest an, să externalizeze parte din producţie către 6-7 firme de profil din localităţi precum Pucioasa, Piteşti, Buzău.
„ A fost un an greu pentru noi, pentru că am avut foarte mult de muncă, pot spune chiar mai mult decât ce putem noi să facem. (…) Dar, din punct de vedere financiar am avut un an bun pe care îl încheiem pe profit, societatea neavând datorii către buget şi furnizori. Însă, pentru obţinerea acestor rezultate a fost nevoie de foarte multă muncă” ne-a spus directorul Textila Oltul SA.
Totodată, acesta a menţionat că, pentru ca produsele finite de cea mai bună calitate, marca Textila Oltul să plece la export în Franţa şi Belgia, în fiecare lună, pe lăngă cei 400 de angajaţi proprii, societatea lansează comenzi către alte 50 de firme din România.„ Anual comandăm pungi la Braşov, în valoare de 300.000 euro, la tipografii facem comenzi de cca 500.000-600.000 euro, cumpărăm aţă din România,etc. Să nu mai vorbesc de trasportatori, în condiţiile în care, anual, de la Textila pleacă 200-250 de tiruri de marfă, şi transportatorii sunt români. Pentru Textila lucrează mulţi oameni” a spus Vlastimir Isakovic.
Moş Crăciun vine la angajaţii Textila Oltul
Societatea Textila Oltul din Sfântu Gheorghe se numără printre puţinele firme cu capital privat care, în prag de sărbători, oferă prime angajaţilor dar şi pachete cu dulciuri pentru copiii acestora. „ La final de an, simţim că şi angajaţii noştri trebuie recompensaţi pentru că şi-au dat silinţa (majoritatea, unii nu) pentru realizarea planurilor noastre de producţie” a conchis directorul Textila Oltul SA, Vlastimir Isakovic.
Maria Graur