Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Gerhard Reiweger, a declarat, luni, că foarte mulţi turişti străini sunt interesaţi să descopere particularităţile specifice anumitor regiuni, iar judeţul Covasna poate fi o destinaţie, însă trebuie făcută cunoscută.
Ambasadorul austriac a menţionat că este important ca o ţară să aibă un brand pentru dezvoltarea turismului şi a economiei, în general, dar pentru o ţară mare, precum România,„nu poate fi un singur brand, o singură marcă”.
„Sunt mii de austrieci, poate zeci de mii de germani cărora le place să descopere particularităţi şi e vorba doar despre publicitate, să le faceţi cunoscute (…) România ar trebui să se prezinte în Europa, să-şi facă imagine atât în zona turistică, economică şi tehnică, cât şi în domeniul cultural”, a declarat Gerhard Reiweger, cu prilejul vizitei efectuate, luni, în staţiunea Covasna.
Diplomatul a menţionat că în Austria există o serie de oraşe mici care au devenit puncte de interes pentru turişti pentru că au reuşit să îşi pună în valoare particularităţile, iar, în context, a arătat că este dispus să intermedieze legături între România şi Austria atât în domeniul turismului, cât şi în alte domenii.
Autorităţile locale i-au vorbit ambasadorului, printre altele, despre apele minerale şi mofetele folosite în tratamentul balnear de la Covasna, despre numeroasele conace existente în judeţ, unele dintre acestea restaurate şi introduse în circuitul turistic, precum şi despre mocăniţa şi planul înclinat de la Comandău, folosit pe vremuri la transportul buştenilor din pădure, pe care doresc să îl refacă şi să îl transforme într-o atracţie a zonei.
„Susţin ideea că acest obiectiv (planul înclinat-n.r) ar putea fi un element semnificativ a unei strategii de atragere a turiştilor în zonă. În Austria există o serie de mici oraşe care au ceva, o pană la pălărie, să se laude (…) Mă bucur când, din partea ambasadei, putem avea legături cu oraşe importante din România şi mă bucur că am putut discuta concret despre dezvoltarea turismului şi învăţământului cu autorităţile locale (…) Covasna este o staţiune balneoclimaterică deosebită, am înţeles că tratamentele medicale sunt de prima clasă şi că infrastructura existentă în sensul acesta medical e de mare calitate. Am acceptat să sprijin şi să intermediez dacă vor exista solicitări concrete în domeniul turismului, sănătăţii, (…) precum şi în domeniul învăţământului profesional dual”, a declarat pentru AGERPRES, ambasadorul Austriei.
Acesta a adăugat că se află de trei ani în România, iar judeţul Covasna îl vizitează pentru a doua oară, prima vizită fiind făcută cu ceva timp în urmă, în calitate privată, împreună cu fratele său.
Primarul staţiunii Covasna, Gyerő József, a precizat că autorităţile locale sunt interesate de parteneriate externe şi că aşteaptă investitori atât în domeniul turismului, cât şi în cel al industriei alimentare şi alte ramuri nepoluante.
Ambasadorul Austriei a fost însoţit în vizita la Covasna de reprezentanţi ai Clubului Economic German şi Export Club, care au avut iniţiativa organizării acesteia, iar la întâlnire au mai participat reprezentanţi ai comunităţii locale, turismului balnear şi mediului de afaceri.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES