Până în 14 octombrie, elevii își pot depune candidatura pentru funcțiile vacante de președinte, vicepreședinte și secretar executiv din cadrul Consiliilor Școlare ale Elevilor.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a dat startul alegerilor în Consiliile Şcolar ale Elevilor din unitățile de învățământ din țară. Alegerile se vor organiza anul acesta în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat sau privat.

Alegerile în Consiliul Şcolar al Elevilor reprezintă, în primul rând, posibilitatea elevilor de a se implica activ într-un proces electoral şi a învăţa ce înseamnă importanța votului democratic. De asemenea,  Consiliul Elevilor este o şcoală a democraţiei, care promovează valorile europene, acțiunile de voluntariat și investește în educația non-formală a tinerilor”, se arată într-un comunicat de presă emis sâmbătă de reprezentanții CNE.

Potrivit sursei citate, până în data de 14 octombrie 2013, orice elev care nu se află într-un an terminal la liceu îşi poate depune candidatura online pentru o funcţie în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor pe platforma suport a CNE – Wedu.ro.

Documentele pentru dosarul de candidatură pot fi descărcate în format electronic de pe http://consiliulelevilor.org/alegeri-consiliul-elevilor-2013.php. Conform comunicatului, dosarul de candidatură trebuie predat în format fizic la comisia de concurs şi validare, înfiinţată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Până la data de 14 octombrie vor avea loc în paralel campanii electorale, sesiuni de dezbateri şi întrebări pentru candidaţii din fiecare unitate de învăţământ liceal din țară.

Potrivit comunicatului, începând cu data de 25 octombrie vor avea lor sesiunile electorale la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ pe baza calendarului de alegeri elaborat şi votat de Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.  După finalizarea alegerilor, noii reprezentanţi ai elevilor se vor întâlni în cadrul primei Adunării Generale a Consiliului Judeţean al Elevilor.

Conform comunicatului, membrii Consiliilor Şcolare ale Elevilor beneficiază anual de formări pe diverse teme precum leadership, comunicare, muncă în echipă, inteligenţa emoţională, public speaking, debate, şi managementul scrierii de proiecte. De asemenea, membrii Consiliului Elevilor au ocazia de a se întâlni la nivel judeţean, regional şi naţional la conferințe în cadrul cărora se dezbat subiecte precum drepturile elevilor din România şi creşterea calităţii sistemului de învăţământ românesc. Nu în ultimul rând, reprezentanţii elevilor se întâlnesc cu factori de decizie  şi din societatea civilă în vederea rezolvării unor probleme precum finanţarea în educaţie, dobândirea de drepturi elevilor în forurile decizionale din cadrul unităţii de învăţământ sau acordarea unor drepturi sociale elevilor din România.

Informații suplimentare privind modalitatea de depunere a candidaturii, dar și alte detalii pot fi obținute accesând http://wedu.ro/www.consiliulelevilor.org, sau linkul http://consiliulelevilor.org/alegeri-consiliul-elevilor-2013.php.

A.A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail