Asociația Distroficilor Muscular din România (ADMR) a anunțat continuarea campaniei lansate anul trecut în scopul strângerii de fonduri pentru asigurarea încălzirii sediului de la Vâlcele și derulat sub genericul „Cei ce dăruiesc, au totul. Cei ce se abţin, nu au nimic”. Campania vizează vânzarea unui produs tradiţional, procesat cu ajutorul voluntarilor Asociației.
Este vorba despre dulceaţa de ardei iute, „100% naturală, din ingrediente alese cu grijă şi preparată manual după o reţetă veche, cu dăruirea pe care o aveau şi bunicii noştri”, conform reprezentanților ADMR.
„Deja, toamna și-a intrat în drepturi… Roadele bogate ale pământului au început să fie culese.
Așa că, nici noi echipa A.D.M.R nu am stat degeaba… ne-am pus iute pe treabă, alături de voluntarii noștri inimoși, pentru a continua proiectul caritabil, inițiat anul trecut și anume, <<CEI CE DĂRUIESC AU TOTUL, CEI CE SE ABŢIN NU AU NIMIC.>>
Dulceața de Ardei Iute este un produs 100% natural din ingrediente alese cu grijă şi este preparată manual în vase de inox. Anul acesta, am încercat și varianta <<la Ceaun>> și într-adevăr gustul este unul diferit, ce te face să te întorci în timp. Dulce, acrişoară şi iute puţin peste măsură, este un deliciu pentru deserturi simple sau sofisticate, pentru fripturi rumene, mezeluri, sau brânzeturi aspre şi dulci.”- a transmis conducerea ADMR.
Potrivit aceleiași surse, „ardeiul iute este o sursă de sănătate care susţine buna funcţionare a pancreasului şi a plămânilor. Ajută la curăţarea arterelor şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului şi a trigliceridelor. Pe parcursul anilor, s-a constatat faptul că la persoanele care obişnuiau să consume de ardei iute nu s-au înregistrat problemele cardiace, accidentele vasculare cerebrale sau chiar embolie pulmonară. În plus, ajută la îmbunătăţirea memoriei, ameliorarea sinusurilor şi la eliminarea surplusului de kilograme. Efectele consumului de ardei iute sub formă de dulceaţă se resimt asupra sistemului circulator şi nu numai. În momentul în care o mănânci, în organism se declanşează o senzaţie de căldură, motiv pentru care este recomandată a fi consumată mai ales pe timpul friguros. combate cu succes inflamațiile, stimulează imunitatea, este un remediu pentru hipertensiune”, spun reprezentanții ADMR.
Cei care cumpără un borcan cu dulceață de ardei iute, pot să îndulcească, măcar puțin, traiul reprezentanților Asociației.
„Dulceaţa de ardei este ambalată în borcane de 190 ml, respectiv 280 ml, iar cu banii obţinuţi din vânzarea acestui produs, vom achiziţiona lemne de foc pentru sediul nostru. Pentru alte detalii, vă rugăm să ne lăsaţi mesaj pe adresa noastră de facebook : https://www.facebook.com/AsociatiaDistroficilorMuscularDinRomania/ (…). Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu mare drag, să fiţi alături de noi și în acest an, cumpărând acest produs.”- au transmis reprezentanții ADMR.
Președinta Asociației, Maria Teodorescu, a declarat, pentru „Mesagerul de Covasna”, că printre nevoile stringente ale ADMR se numără nevoia de lemne, dar și construirea unui gard de minim 20 metri.
„Împrejmuirea întregului teren unde este amplasat sediul, este de 100 m liniari, însă cei 20 metri ce dau spre aleea din stațiune, ne-ar oferi securitate și siguranță. Spun asta pentru că zilnic ne trezim în sediul Asociației cu diverse persoane, care intră fără menajamente, întrebând daca avem să le dăm de mâncare, dacă vrem să cumpărăm ceva, sau să le oferim de lucru. Gândiți- vă că noi suntem în scaun cu rotile și nu ne putem apăra in fața acestor persoane, care devin recalcitrante dacă le refuzi.”- a spus Maria Teodorescu.
Asociația Distroficilor Muscular din România s-a constituit în luna martie 1990 și are drept scop combaterea cauzelor afecțiunilor neuro-musculare și a tuturor factorilor care împiedică integrarea socială a acestei categorii de bolnavi, crearea de condiții care să permită valorificarea potențialului intelectual și profesional al celor afectați de maladii neuro-musculare, ne-a spus președinta Maria Teodorescu.
La sediul ADMR din Vâlcele funcționează și Centrul de Asistenţă şi Tratament al Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR). Inaugurat în luna noiembrie a anului 2011, acesta are zece locuri de cazare. Acolo, persoanele cu distrofie musculară, membre ale Asociației, pot socializa și pot lua parte la diverse activități.
„Ne dorim din toată inima să derulăm și alte proiecte, alte activități, dar, din păcate, nu avem puterea financiară. Un proiect de suflet (de mulți ani îmi doresc să realizăm acest proiect) ar fi să organizăm tabere sociale pentru cei care sunt izolați… avem exemple de membri care nu au ieșit de 10-20 de ani din casă, pentru că stau în blocuri în care nu există lift și nu are cine să îi ajute…”, a mai spus președinta ADMR, Maria Teodorescu.
Cei care doresc să susțină activitatea ADMR pot face donații în contul Asociației. Detalii pot fi aflate accesând http://www.mdaromania.ro/contact/.
Ana Ciorici COSTACHE