Asociația Distroficilor Muscular din România (ADMR) a împlinit ieri 25 de ani de la înființare.

Asociația Distroficilor Muscular din România (ADMR) a împlinit ieri 25 de ani de existență, ani în care a ajutat oameni și a încercat să schimbe vieți.

Conducerea Asociației și-ar dori să marcheze acest eveniment, în luna mai, printr-o întâlnire cu membrii Asociației și cu susținătorii acesteia.

„De-a lungul acestor 25 de ani, Asociația a schimbat vieți, a ajutat oameni, financiar și nu numai și dorim să sărbătorim acest eveniment în luna mai, când va avea loc și Adunarea Generală. Ne dorim ca în cadrul acelui eveniment să sărbătorim împreună cu membrii din județ și din țară, și totodată, am dori să îi premiem pe cei care ne-au susținut și s-au implicat în activitatea noastră de-a lungul timpului, să le oferim o diplomă de membru de onoare al Asociației”, a spus președinta ADMR, Maria Teodorescu.

. .

Întoarcere în trecut…

Președinta ADMR, doamna Maria Teodorescu, ne-a vorbit ieri și despre traseul parcurs de asociația pe care o conduce: ”Asociația Distroficilor Muscular din România s-a constituit în luna martie 1990 și a reunit un număr de 92 de membri din rândul cadrelor medicale, prin directorul  Dr. Mihai Popescu, și din rândul bolnavilor neuro-muscular. Asociația are drept scop combaterea cauzelor afecțiunilor neuro-musculare și a tuturor factorilor care împiedică integrarea acestei categorii de bolnavi,  crearea de condiții care să permită valorificarea potențialului intelectual și profesional al celor afectați de maladii neuro-musculare. Drumul parcurs până în acest moment nu a fost unul uşor, s-au depus eforturi considerabile din partea tuturor celor implicaţi în conducerea asociaţiei, a membrilor în general, dar și a celor care ne-au acordat sprijin în cei 25 de ani de activitate în slujba semenilor noștri”, a spus președinta ADMR, Maria Teodorescu.

În ceea ce privește rezultatele ADMR, aceasta a declarat:

”Realizările obţinute de-a lungul anilor au constat într-o serie de contacte cu asociaţii din ţară şi străinătate, constituirea de filiale în Arad, Iaşi și București, în implicarea efectivă în construirea liftului de la fostul Centru de Patologie Neuro-Musculară Dr.”Radu Horia” din Vâlcele, achiziţionarea unui imobil unde ne desfăşurăm activitatea, dotări, mijloc de transport special adaptat utilizatorilor de fotoliu rulant. În cei 25 de ani de activitate, asociația a derulat programe ce au vizat copiii și tinerii cu handicap neuro-muscular, împreună cu Asociația Franceză ”Maison des Enfants”, Trelon- Franța,  ce au constat în jocuri educative, ateliere de creație, excursii, programe de muzică, teatru, sau în organizarea unui foc de tabară”, a spus președinta Maria Teodorescu.

Proiecte în plan

Pentru perioada următoare, ADMR, are multe proiecte și activități în plan: ”Asociația va continua demersurile legate de redeschiderea spitalului de la Vâlcele, organizarea de tabere pentru membrii aflați în dificultate, continuarea proiectului de întrajutorare, în parteneriat cu RAM Ministry SUA. Avem intenția de a achiziționa un teren ce se află în vecinătatea sediului nostru, pentru amenajarea unei mini baze sportive”, a spus președinta ADMR, Maria Teodorescu, care a dorit să mulțumească tuturor celor care au sprijinit Asociația de-a lungul acestor ani.

”Doresc să aduc mulţuimiri sincere tuturor colaboratorilor noștri din țară și străinătate, care au fost alături de noi în decursul acestor ani, iar gândurile mele cele mai frumoase și urările de bine se îndreaptă către toți membrii asociației, pe care îi reprezint! Vă mulţumesc, dragi prieteni! La mulţi ani, ADMR! ”, a încheiat Maria Teodorescu.

Informații suplimentare privind activitatea ADMR pot fi aflate accesând site-ul acesteia, www.mdaromania.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail